Winston Sterzel – bildelisens nederst

Winston Sterzel er en hvit sørafrikaner som flyttet til Kina i 20-årene, giftet seg med en kinesisk kvinne og drev business der. Idag hater han kommunistpartiet, og hele denne gradvise utviklingen kan sees på hans Youtube-kanal.

Winston startet med å jobbe som engelsklærer i Kina i 20-årene, og startet også en motorsykkelforretning. Senere giftet han seg med en kinesisk kvinne.

Hans tidligere videoer har tonen av en diplomatisk, upolitisk, vestlig person som dokumenterer møtet med en annen kultur. De omhandler alt fra mat, syn på kvinner og homofile til bryllupsritualer – i tillegg til mørkere sider av samfunnet, som kidnapping av barn for å bruke dem til tigging.

Etterhvert ble situasjonen for utlendinger i Kina mer og mer anspent, i takt med at Sør-Korea bygget ut rakettforsvaret, CCP ble mer og mer erobrende overfor Hong Kong, etc. Nasjonalister la planer om å drepe Sterzel, og ting ble generelt mer og mer farlig og ubehagelig. Etter et truende møte med kinesisk politi, og trakassering av hans kone (som noen kinesere mistenkte var spion) bestemte han seg etterhvert for å forlate landet, og lager i dag svært kritiske videoer om regimet – samt videoer om andre ting han kan mye om, f.eks. det voldelige og rasistiske kaoset i Sør-Afrika.

Bildelisens: Serpentza / CC BY-SA 4.0 / Public domain | Redigert

ektenyheter