Islam
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

VG publiserte idag en kronikk skrevet av to medlemmer fra den radikale gruppen Islamsk Råd Norge. I kronikken gir de uttrykk for at Fjordman burde bli straffeforfulgt for sine tekster om islam i Europa.

Kronikken refererer bl.a. til Fjordmans forslag om såkalt «etnisk rensning» av muslimer i Europa. Dette er en referanse til Fjordmans politiske forslag om at vestlige regjeringer burde sende Vestens muslimer til islamske land, noe Fjordman i sin analyse anså som eneste alternativ til et sharia-styrt Europa i fremtiden.

Islamsk Råd har tidligere vært kontroversielle for å ikke ville gi et tydelig svar på hvorvidt homofile mennesker burde henrettes.

Lederen for Islamsk Råds moderorganisasjon har også sagt at holocaust var Guds straff mot jødene. Islamsk Råd sa at de ville reagere på dette, men flere år etter er det fortsatt ingenting som tyder på at Islamsk Råd har meldt seg ut av moderorganisasjonen, eller at moderorganisasjonen sparket lederen for uttalelsene (se her og her).

Human Rights Service har også avdekket at Islamsk Råd, samt en AP-politiker, har bånd til islamisten Tahir ul Qadri, som står bak loven om henrettelse for blasfemikere og homofile i Pakistan. Islamsk Råd har også hatt ledere som selv er medlemmer av Qadris organisasjon.

Den ene islamisten som har forfattet VG-kronikken jobber også som politimann i Oslo.

Kilde: VG, VG, Dagsavisen, Wikpedia, Wikipedia, Human Rights Service

ektenyheter