Hjem Falske nyheter Nei – anonyme styrker kidnapper ikke fredelige demonstranter

Nei – anonyme styrker kidnapper ikke fredelige demonstranter

258

Det har vært en del artikler som omhandler føderale styrker som «anonyme» og uidentifiserbare, som vilkårlig plukker opp «fredelige demonstranter». Dette er feil.

Først et par faksimiler:

Salon
VG

 

Det foregår en propagandakrig på Twitter, media osv, der flere prøver å rosemale voldelige opprørere som «demonstranter». Det har versert rykter, som media har trykket som fakta, at dette er noe ala «hemmelig politi» som Trump selv har sendt ut for å kidnappe tilfeldige demonstranter.

Er faktisk merket

Mark Morgan, fra U.S. Customs and Border Protection (CBP) forteller hvilke kjennemerker de føderale agentene har:

Han forklarer også videre at de tar folk inn for forhør i bilene der det er skjellig grunn til mistanke (probable cause), og at det er helt vanlig praksis med umerkede kjøretøy. Mark Morgan fortalte også at mange av identitetene til disse såkalte «hemmelige» agentene har blitt avslørt av venstreradikale. Dette var grunnen til at det ikke står fullt navn på skiltene. De har et unikt ID-nummer på armen/skulderen, der byrået har det virkelige navnet internt.

Tim Pool har også dekt dette gjennomgående

Hvis man googler «federal agents portland» vil man se at mange av disse faktisk har unik identifikasjon. Selv på artikler der det hevdes at de er anonyme

Beskytter kun føderale bygninger

Det var ikke før at opprørere og pøbler angrep den rettsbygningen, som er føderal eiendom, at agentene slo til. Oregons styresmakter ville ikke ha agentene i gatene, så de respekterte det, og oppholdt seg inni bygningen.
Men da pøbler likevel angrep bygningen med å kaste ekplosiver mot den, og rev ned gjerdet, slo de altså til.

Over 50 dager med opprør

Det er ikke lengre en demonstrasjon når man ramponerer bygninger og kaster eksplosiver. Pøbler har holdt på i 55 dager i Portland og har nå full støtte av ordføreren.

ektenyheter