Foto: Skjermdump fra Facebook.

Politet stoppet SIAN sin lovlige markering etter bare 30 min. Innvandrerungdom gikk så amok, knuste vinduer, SIAN sine høytalere og angrep politiet med stoler og stein.

Mandagens lovlige SIAN-markering mot islamisering av Norge ble avsluttet etter bare 30 min. I en e-post fra SIAN-leder Lars Thorsen til Ekte Nyheter oppgir Thorsen at:

«To ungdommer fiklet med en kjetting som bandt de franske gjerdene sammen. De løsnet låsen og kastet den så på politiet. Det var der radden senere brøt gjennom og angrep politiet.

Gjerdene var amatørmessig rigget rent fysisk. Det var heller ikke rigget et «ingenmannsland» mellom oss og radden.»

I følge politiet ble «SIAN som holdt demonstrasjonen ble fraktet bort fra området for å unngå fysiske konfrontasjoner mellom dem og motdemonstrantene».

I en video publisert på Adressavisen (bak betalingsmur), Youtube og sosiale medier ser man tydelig at politiet ikke griper inn når mobben ødelegger SIAN sitt lydanlegg etter å ha brutt gjennom gjerdet. Mobben går så løs på politiet ved å kaste stoler og stein.

Fascismen kom til Trondheim i dag. – Siviliserte mennesker løser meningsforskjeller med frie ytringer, med demokrati….

Gepostet von Bente Haarstad am Montag, 29. Juni 2020

Politiet i Trønderlag skriver på Twitter at det ble utført skadeverk mot Hornemannsgården etter at SIAN sin lovlige markering ble avsluttet og at en rute på en politibil også ble knust. Politier opplyser videre at 5 personer vil bli siktet for skadeverk og andre straffbare forhold.

Lars Thors skal ha blitt angrepet allerede før SIAN sin lovlige markering startet. Angrepet skjedde da Thorsen rigget høyttalere før oppstart. Han ble da angrepet av en ung mann med spray som hopet over gjerdet og stormet standen i følge vitner Ekte Nyheter har vært i kontakt med. Det er uklart om denne personen er en av de 5 som nå er mistenkt av politiet for diverse lovbrudd.

Blitt sprayet av radd, FØR showstart. Dette blir heftig

Gepostet von Lars Thorsen am Montag, 29. Juni 2020

I følge NRK skal motdemonstrantene blant annet ha vært fra  Trondheim Rød Ungdom og Trondheim Sosialistisk Ungdom.

ektenyheter