Foto: Illustrasjonsfoto | Public domain | Redigert

Youtube, Reddit og Twitch har nå, i forkant av Trumps lov om sensur på sosiale medier*, bannlyst massevis av prominente kanaler.

Twitch har bannlyst Trumps kanal, Reddit har bannlyst subredditen «The_Donald» og 2000 andre, og Youtube har bannlyst kanaler som angivelig uttrykker at folk fra «beskyttede grupper» er mindreverdige.

Dette inkluderer bl.a. Richard Spencer, som har uttrykt støtte for slaveri, men også kanaler som Stefan Molyneux og American Renaissance, som av og til nevner fakta om menneskelig biomangfold uten at de tyr til slike lugubre standpunkter.

Det er ikke første gang Youtube bannlysere brukere. Tidligere har bl.a. konspirasjonsteoretikeren David Icke blitt bannlyst, samt Alex Jones og Varg Vikernes. Mange tyr nå til Youtube-alternativet Bitchute, som er mer åpent og fritt.

På tilsvarende vis kan Minds brukes som et alternativ til sensurekstreme Facebook, og Gab som et alternativ til sensurekstreme Twitter.

* Trumps lov vil frata sosiale medieplattformer deres nåværende ansvarsbeskyttelse vedrørende innhold så lenge plattformene bedriver sensur mot brukerne sine.

Kilder: The Verge, The Verge, Wikipedia

 

ektenyheter