Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

En middelaldrende mann i Nebraska tok saken i egne hender etter han så en dømt seksualforbryter stirre på barn i et nabolag, og skjøt ham senere død. Mange ønsker nå at vigilanten skal løslates – til og med «offerets» egen datter.

Pedoen hadde tidligere voldtatt 2 barn, og ikke sonet mer enn 2-3 år i fengsel til sammen for dette.

Et av voldtektsofrene døde av overdose i ung alder som følge av traumene, og moren til denne gutten hadde startet en Facebook-gruppe for å advare folk om gjerningsmannen. Vigilanten var muligens medlem i denne gruppen, men sa at han oppdaget pedoen ved å se på et seksualforbryter-register i området han var på boligjakt i.

Vigilanten sendte ut en masse-epost etter drapet hvor han bl.a. skrev «Jeg vet at i vårt bisarre justissystem vil jeg få en hardere straff for dette enn hva han fikk for å voldta BARN.»

Over 4000 har i skrivende stund skrevet under en kampanje for at vigilanten burde benådes. Kona hans nevner også at hennes mann er en mann som tok seg av de mest sårbare og utsatte barna i samfunnet, og var god på å de-eskalere situasjoner med dem med samtaler.

Kilder: Daily Beast, Metro

 

ektenyheter