Islam
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Facebook danner nå en gruppe som skal bestemme retningslinjer for hva slags innhold som er lov å poste på FB og Instagram. I denne komiteen sitter en kvinne som er affiliert med Det Muslimske Brorskap.

Kvinnen kan tilsynelatende virke «moderat». Hun har tidligere forsvart Jyllandpostens rett til å poste blasfemi som en del av ytringsfriheten (i motsetning til Jonas Gahr Støre), men hun har også vært et ledende medlem av Det Muslimske Brorskaps parti i Yemen, og blitt utpekt som medlem på Det Muslimske Brorskaps egne nettsider.

Bakgrunn

Det Muslimske Brorskap er en svært innflytelsesrik Sunni-organisasjon som ble startet i 1928, bygd på ideen om at Vestlig sivilisasjon er gal, at kun Sharia-lover er legitime, og at muslimer har en plikt til å utøve vold mot «vantro» myndigheter de lever under. De anbefaler også å være smidig og langsiktig, og tilpasse seg den politiske situasjonen man befinner seg i på en strategisk måte, noe som kan være forklaringen på Jyllandsposten-standpunktet.

Det Muslimske Brorskap-medlemmer har utført terrorisme i mange land opp igjennom historien, også muslimske land, og har hatt stor innflytelse på moderne jihadisme. De er regnet som en terrorgruppe av mange land, også muslimske land som bl.a. Egypt og Syria.

Kilder: The Arab Weekly, Wikipedia, Wikipedia, Wikipedia

To YBrook: What was the motivation for the Islamic attack on 9/11? Many vocal Libertarians are positive it was retaliation for decades of U.S. intervention in the Middle East. Is this true?

ektenyheter