Foto: Illustrasjonsfoto | Public domain | Cropped

På St. Olavs Universitet i Minnesota har alle avslutningsseremonier for elever blitt utsatt i over et år pga Covid-19. Nå har dog ikke-hvite, LGBTQ∞-studenter og internasjonale studenter fått invitasjon til egne virtuelle seremonier.

Disse arrangeres av en egen sub-seksjon av universitetet (med egne ansatte, etc) som er til for «underrepresenterte» studenter.

På spørsmål fra nyhetskanalen Campus Reform svarer universitetets representant at de ser på muligheter for å gjøre lignende for 2020-avgangstrinnet i sin helhet, men at ingenting er avgjort rundt det.

Universitetet ble dannet på 1800-tallet av norske misjonærer. De har også vært i nyhetene før, da flere brev med hets og trusler mot ikke-hvite ble funnet på skolen. Det ble senere avslørt at minst et av brevene var forfalsket.

Kilder: Wikipedia, Campus Reform via Lykten

ektenyheter