Hjem Utenriks Østerrike Støttedemonstrasjoner til fordel for Hellas i flere europeisk byer – venstresiden angrep...

Støttedemonstrasjoner til fordel for Hellas i flere europeisk byer – venstresiden angrep demonstranter

317
Foto: Bilde fra demonstrasjon i Stuttgart. Public domain.

Både i Frankrike, Tyskland, Danmark og Østerrike var det i helgen 7. og 8. mars markeringer til støtte for Hellas’ forsvar av europeiske grenser.

I Østerrike gikk demonstrasjonen mest begivenhetsrikt for seg. Den innvandringsrealistiske nettavisen Die Tagesstimme rapporterer at demonstrasjonen samt underskriftskampanjen “aldri mer 2015” (#Niewieder2015) var arrangert av den nye folkebevegelsen “Østerrikerne” (Die Öesterreicher), som etter det Ekte Nyheter erfarer har tette bånd med den Østerrikske grenen av Generasjon Identitet. Martin Sellner var med på demonstrasjonen og skal være en av de angrepne.

Foto: Bilde fra demonstrasjonen i Wien. Public domain.

Den første demonstrasjonen ble holdt foran den greske ambassaden, og mot slutten av demonstrasjonen skal et tjuetall maskerte mennesker ha skilt seg fra motdemonstrasjonen og stormet mot den pro-greske gruppen. En konfrontasjon ble kun avverget fordi et dusin politifolk klarte å løpe mellom og stoppe angriperne. Denne aksjonen tok alle politiets ressurser på området, og andre motdemonstranter brukte anledningen til å angripe andre deler av demonstrasjon imens.

Demonstrasjonen skal deretter ha ankommet Karl Lueger Platz, der en markering nummer to var planlagt til minne for grunnlegger av det østerrikske kristelig-sosiale partiet (CS) og borgermester i Wien Karl Lueger på hans hundre og tiende dødsdag. Der var situasjonen enda mer betent: Et 200-talls maskerte venstresideaktivister hadde okkupert hele plassen. En video fra stedet viser aggressiv og trakasserende oppførsel fra minst en av motdemonstrantene, som forøvrig rapporteres å kaste egg på demonstrantene.

 

Under demonstrasjonen rapporterte østerrikske nettavisen oe24 det stikk motsatte: At en høyreekstremist angrep SPÖ-ungdommen med pepperspray, og legger ved en tweet som bevis.

I etterkant har politiet i Wien meldt på Twitter at det ikke kan bekreftes noe angrep på sosialistisk side; tvert imot kan de bekrefte at “maskerte mennesker” angrep den pro-greske demonstrasjonen.

Den patriotiske ungdomsorganisasjonen generasjon identitet skal også ha arrangert markering for støtte til Hellas i København i Danmark og Stuttgart i Tyskland.

Foto: Bilde fra demonstrasjon i Stuttgart. Public domain.

Disse skal ha gått fredelig for seg. I Tyskland ble det, i motsetning til de andre landene, kun brukt greske flagg i demonstrasjonen, mens det i de andre landene ble brukt nasjonalt flagg pluss det greske. Dette skyldes i følge kilder Ekte Nyheter har snakket med en særtysk oppfatning om at det å flagge med eget nasjonalflagg kan oppfattes som suspekt eller endog ekstremt. Også danskene laget en underskriftskampanje med hashtagen #IstandWithGreece.

I etterkant av demonstrasjonen har Die Tagenstimme avslørt at medlemmer av Sosialistisk Ungdom Vienna (Sozialistischen Jugend Wien) i en chatgruppe takket de “autonome” (tysk navn på Antifa) og snakket om at de ville dra dit og demonstrere sammen med dem.

Foto: Bilde fra demonstrasjonen i Paris. Public domain.

I Frankrike valgte Generasjon Identitet (Génération Identitaire) en mer offensiv tilnærming og i stedet for å arrangere en støttemarkering utenfor den greske ambassaden valgte de å demonstrere utenfor den tyrkiske ambassaden i Paris med bluss og et stort banner med slagordet “Erdogan er en fiende av Europa.”

ektenyheter