Foto: Illustrasjonsfoto | Public domain | Cropped

Etter suksessen med Apollo 11-podcasten har Bill Whittle, i samarbeid med Daily Wire, laget en ny podcast om den kalde krigen. Den er dramatisk og kaptiverende, og vil gi deg masse interessant informasjon som du trolig aldri har hørt før.

I første episode får man høre om de grusomme tyranniske tilstandene i Sovjetunionen, som vi i dag forbinder med regimer som Nord-Korea og Assad-regimet. Vi får høre om Lenins industrielle henrettelser, og den ekstreme sadismen til russiske maktmennesker – som understreker at den kalde krigen ikke bare var en «konkurranse mellom likeverdige ideologier», men en kamp mellom det gode og det onde.

Videre får man blant annet høre et telegram fra ambassadøren George Kennan, som allerede i 1946 forutså hvordan den kalde krigen ville utspille seg, og nøyaktig hvordan marxistene ville prøve å oppløse vestlige samfunn, noe som fortsatt vedvarer idag.

Bill Whittle, som er oppleser, har selv nylig giftet seg med en russisk kvinne som vokste opp i Sovjetunionens siste epoke.

Podcasten blir på 16 episoder, og 9 er lagt ut så langt. Den er perfekt hvis du skal hjemmeskolere barna i disse Corona-tider. Denne podcasten vil trolig lære dem uendelig mye mer om krigen – og ideologiene bak, og mennesket generelt – enn hva de lærer i offentlig skole.

Første episode er linket under.* Kanalen, som du gjerne kan abonnere på, er her, og spillelisten med alle episodene er her. Den finnes også på podcast-apper som Apple Podcasts o.l.

*

ektenyheter