Hjem Valgfrihet Intervju: Hvem er Oliver Hugaas, den nye partileder i Selvstendighetspartiet?

Intervju: Hvem er Oliver Hugaas, den nye partileder i Selvstendighetspartiet?

2253
Foto: Oliver Hugaas i den tyske Riksdagen. Public Domain.

Ekte Nyheter har intervjuet Selvstendighetspartiets nye partileder Oliver Hugaas.

Ekte Nyheter har lenge fulgt det nasjonalkonservative sentrumspartiet Selvstendighetspartiet. Nå som landsmøtet har valgt ny partileder ønsket Ekte Nyheter å bli bedre kjent med den nye lederen.

Les også: Selvstendighetspartiets landsmøte: Går i mer sosialkonservativ retning.

Hvem er Oliver Hugaas?

Godt spørsmål! Den enkleste ville være å gi et godt politisk svar her men jeg skal være ærlig, jeg er en skikkelig rar type. Fra jeg var liten gutt så var nesa alltid i en bok eller nede i gresset.

Jeg tilbrakte utrolig mye tid sammen med mine oldeforeldre så den daglige realiteten med ung alenemor i fattigdom oppe i Nordland var ikke min virkelighet, jeg spøker ofte med at jeg vokste opp på 50′ tallet men i praksis så er jeg det. Jeg tilbrakte somrene i den mytologiske «hytta» ved foten av De Syv Søstre på Alstenøya der familien min har bodd siden istiden, høy «vi var adelsmenn» meme faktor, mange av mine fineste minner ble skapt under midnattsolen enten til fjells eller i de dype skogene der.

Jeg er dypt kristen og tilhører den Læstadianske menigheten og er Norges første læstadianske partileder, for dem som lurer så er Læstadianismen en skandinavisk trosretning som har vært skjult i århundrer, en av grunnsteinen er at Læstadianerne skal være medlemmer av sine respektive nasjonale kirker. I dag er kirken under angrep ikke bare utenfra men også innenfra, blasfemi som kvinnelige prester og homoseksuelle ekteskap, for ikke å snakke om lesbiske prester setter min religion i dårlig lys. For å si det enkelt, kirken er en klubb og kan du ikke følge reglene i klubben så kan du ikke være medlem, så enkelt er det! Den konstante steriliseringen av kirken i Norge er skammelig, det har faktisk gått så langt at vi læstadianere har tatt ut sakramentene fra kirken for å holde troen ren og hvis jeg skal leke profet så tror jeg at om noen år så blir splittelsen fra den norske kirke komplett, den norske kirke er moralsk bankerott.

Jeg er lykkelig gift, elsker henne, min kone er rett å slett min største skatt. Ikke bare er vi samstemte om livssyn og ambisjoner men hun gjør slik en utrolig flott jobb hjemme med mat, klær, vasking, ja «you name it!» jeg er rett og slett blitt totalt hjelpesløs uten min elskede kone. Jeg var som mange andre svært negativ til ekteskap med alle skilsmissene og alenemødrene i dagens Norge men en dag så bestemte jeg meg enkelt og greit for å slutte å angripe romantikk med følelser men heller med logikk, mitt råd når det kommer til kvinner er følgende: Vær tydelig fra dag 1 om hva dine ambisjoner i livet er og hva din moral er, oppsøk kun kvinner som deler din moralske overbevisning (og helst religion) og deretter legg sjelen din i at du skal finne en livspartner! Thots burde unngås for enhver pris, samme med E-damer.

Jeg er en gamer som liker FPS/RTS og RPG spill, en «shitposter» på koreanske kurvflettings forumer som fikk nok av hvordan samfunnet vårt blir subvertert, hvis vi koker det ned så hadde jeg bare lyst til å spille videospill men de jævla feministene kunne ikke la meg være i fred, såkalte politisk korrekte begynte å påvirke spillindustrien og det hele kulminerte i Gamergate skandalen, kort sagt så tvang de meg til å bli politiker gjennom å trå inn i det digitale «Balins Gravkammer», med deres inntog i mitt siste fristed fra deres aggresjon så var det kjemp eller dø for min del. Det var på internett og i hjemmet jeg fant nasjonalismen, ekte patriotisme, usensurert kjærlighet til folk og nasjon! Det at jeg er nasjonalist er ingen hemmelighet akkurat men det er verdt å nevne at min nasjonalisme er uten skam eller unnskyldninger, flagger til vanlig og har bilde av kongen hjemme på veggen, «Simple as»

Les også: Leserinnlegg: Vi trenger åpenhet om befolkningsutskiftningen for å forhindre radikalisering

Kan du utdype hvordan din tro som læstadianer påvirker hva du tenker om politikk?

Min tro påvirker meg i alt jeg gjør, i innerlommen på min blå partidress ligger det nye testamentet. Det gir meg en unik vinkel på landet vårt og den nåværende politiske situasjon, noe folk ofte tror er at det bare eksisterer feige og krokryggede kristne i Norge men dette er ikke sannhet! Jeg har en veldig klar forstand om hva som er rett og galt, hvitt og svart. for meg som læstadianer så må jeg stå til ansvar for mine handlinger, dette tror jeg er grunnen til at ateister så inderlig ønsker at Gud ikke finnes, tanken på at en dag så vil syndene deres innhente dem og de må gjøre opp regnskap med Gud må være noe som skremmer dem voldsomt, en siste dommer.

Gudepillen er den ultimate rødpillen etter min mening, vi ser i historien hvordan Europa sakket akterut når folk begynte å sette spørsmålstegn med Guds eksistens og hvordan dette har ledet oss til i dag der etniske nordmenn konverterer til Islam pga vår egen religiøse fattigdom, men som alt annet i Norge så er det en selvpåført fattigdom. Satanisme forsåvidt er ekstremt cringe siden «djevelen» er en sidekarakter i Guds fortelling og tilber du satan? Ja da anerkjenner du at Gud finnes, simple as. Hvertfall så påvirker det meg i alle valg, om det er abort, transseksualisme, homofili, islam, feminisme, økonomi, forsvar – ja «you name it»

Som kristen, hva tenker du om peofiliproblemet i den katolske kirke?

Godt spørsmål, det er meget alvorlig, sakens kjerne er jo at på et tidspunkt så ble det forbudt for prester å gifte seg i den katolske kirken, dette var jo fordi at man helst ville at kirken skulle være distansert fra aristokratiet slik at biskopen ikke skulle ha samme etternavn vær eneste gang siden det gikk i arv samtidig som man kunne putte plagsomme slektninger inn i kirken slik at det ikke ble konflikt om arverekken. Tanken var jo god men konsekvensene av å forby menn i å ha sex er destruktiv uten tilgang på eskorter, jeg mener at den katolske kirken må se og lære av den ortodokse kirken, der går prestene fram som et eksempel til etterfølgelse med å få mange barn i ekteskapet, prester burde være fedre etter min mening.

Les også: Selvstendighetspartiets turné fortsetter, svarer på kritikk fra Bergens Tidende

10 år fra nå, hvordan vil samfunnet se ut om du får bestemme?

Oioi, som mange galninger så har jeg også en utopisk drøm som det heter. I mitt Anno 2030 så ville Norgesveldet vært en realitet, territorielle ekspansjoner og gjenforening med Island og Grønland, et norsk hegemoni i Skandinavia gjennom forsvarsallianser med våre naboer og en sterk økonomi der vi brukte store deler av det såkalte «statens pensjonsfond» eller oljefondet som det heter på folkemunnet på store byggeprosjekter rundt om i Norgesveldet. Stor personlig frihet under en gjenreist grunnlov og rett til å bære våpen for å beskytte mot en mulig tyrannisk statsmakt. Familier ville blitt økonomisk belønnet for å få så mange barn som mulig og byer som Dubai, New York og Paris ville bleknet i forhold til Bergen, Trondheim og Narvik. Ja 17. mai vær søndag, kall meg sprø men jeg ser en gylden morgen foran oss.

Hvilken politisk sak brenner du mest for?

Tøft valg, hvis jeg må velge en eneste sak av alle så er det ytringsfriheten. Hvis folk har lov til å si ifra om noe de ikke liker så er det alltid mulig med politisk forandring. Uten ytringsfriheten så er Eidsvollerklæringen null og niks! Kun et fritt folk kan stå imot globalistveldet i EU etter min mening.

Hva var det som fikk deg til å bli politisk interessert?

Det er mange ting, for mange til å bare velge en men jeg husker godt når det ble 10 % kommunisme i min hjemkommune under kommunevalget, det oppriktig skremte meg og jeg tenkte «Herregud er det ingen som tar ansvar her?» Dvs hvor er alle de voksne som har jobben som formynder av samfunnet vårt når folkefiendtlig ideologier får vokse i det fri på høylys dag. Det var dagen terningen ble kastet og jeg visste at jeg måtte være den som tok ansvar, hvis man lar det skje så har man ingen rett til å klage, stillhet er aksept!

Kan du fortelle om din politiske bakgrunn?

Jeg startet min reise i partiet Demokratene, der steg jeg raskt opp til å sitte i sentralstyret til den nyvalgte partilederen Kim Steinar Kjærner Strømberg, en sann hedersmann! Han kom med visjoner og en folkeånd som det tok god tid før jeg fikk se igjen. Vi ble selvsagt alle ekskludert av Kristiansand gruppen i Demokratene, som så mange andre før oss og mange andre etter oss. Da lå jeg i dvale en lang stund etter å ha sett den politiske virkeligheten ansikt til ansikt, plutselig en dag så kom denne karen med sverd og eggelikør opp å det var god energi.

Jeg ble da «medlem» i Alliansen og møtte masse gode folk på min egen alder som også elsket vårt land, vårt Norge. Når det ble klart at Alliansen sin ambisjon var å forbli et en-manns parti uten partiprogram eller vedtekter så forsto jeg at dette ikke var veien for meg, resten av gutta skulle over i Selvstendighetspartiet og jeg ble invitert kun som en høflighet av langt mer kompetente folk.

Når jeg endelig var i Selvstendighetspartiet så søkte jeg verken ære eller posisjon men snakket gledelig med andre medlemmer, så begynte det å bli mindre dialog og mer monolog, monologer som ble til taler som folk fulgte med på slik som andre følger med på en spennende film. dessverre så er det å bli nominert til verv en mulig konsekvens hvis folk liker det du sier, så ja, det er slik jeg endte opp her jeg er i dag.

Hvordan var det å besøke Alternativ for Tyskland (AfD)? 

Jeg var på besøk hos AfD i den tyske Riksdagen 2. – 4. April 2019, det var en stor opplevelse å få se med egne øyne at den nasjonale bevegelsen i Norge ikke er alene, men en del av en verdensomspennende vind som slår tilbake mot marxismen! Jeg hadde jo som mange andre hørt at det var ting som skjedde «der ute» i Europa ifm Brexit og lignende men å faktisk få se at det er et brorskap av nasjonalkonservative som drar i samme retning var godt for mitt hjerte. Det ga fornyet glød og kampvilje samtidig som jeg fikk gode venner i Berlin, gode taler og gode samtaler! Personlig så var det jo et eventyr, jeg drakk øl i «Deutsche Parlamentarische Gesellschaft» til melodien av Königgrätzer, pilset i Riksdagen og jeg møtte en prinsesse, hva mer kan man ønske seg?!

Foto: Oliver Hugaas i den tyske Riksdagen. Public Domain.

Hva er den største utfordringen du mener Norge står overfor?

Det må være globalismen, den angriper selve hjertet av Norge, folket og konseptet «nasjonen» den leder til en total nihilisme og moralsk relativisme! Det er få feil i kongeriket Norge som ikke kan spores tilbake til globalismen.

I et leserinnlegg på Resett gikk du hardt ut mot internasjonal verdensfinans og global kulturmarxisme kan du utdype hva du mener om disse temaene?

«Internasjonal Verdensfinans» er i mine øyne det storkapitalistiske verdensveldet som kommer med globalismen, vil arbeiderne har rettigheter? Ja da flytter vi fabrikkene til land der vi kan behandle arbeidere som droner, skal vi betale skatt? Ja da skifter vi bare adresse å vipps der var vi fritatt beskatning. Det er hyperkapitalistiske krefter som ønsker lydige konsumere som ikke har noen rettigheter, annet enn retten på et nytt produkt de kan konsumere. Jeg er for markedsøkonomi men det må være rammer som stopper eliten fra å deindustrialisere hele vesten bare for å industrialisere det kommunistiske diktaturet i Røde Kina! Folk snakker ofte høyt om demokrati og frihet men når man plutselig må snakke imot krefter av substans og ikke bare små, ubetydelige bananrepublikker sør for Sahara så får pipa fort en annen lyd, feighet i møte mot motstand er det verste jeg vet.

I » global kulturmarxisme» så legger jeg selv handlingene til mennesker og grupper som Soros og EU, det er en marxistisk holdning til nasjonalstaten og historie, en tanke om at alt er råttent og det trenger å bli revet ned for å bygge opp noe nytt og ensformig i det plass. Tanken om at folk og deres identiteter er sosiale konstruksjoner og derfor så kan en nordmann skiftes ut med hvilken som helst lydig person siden alt er bare fantasi! Disse tankene er helt galning for meg, at våre tradisjoner og historier kun er verdig opptenningsved til det store bålet som skal brenne verden ren er det frekkeste jeg har hørt. Enkelt og greit så er det en global subvertering av alle verdens folk, men folk av europeisk herkomst først og fremst. Jeg skjønner hvis dette kan virke litt høytsvevende men for meg er dette en forferdelig realitet.

[Video] Selvstendighetspartiet utsatt for forsøk på no-platforming i Stavanger

Selvstendighetspartiet er det eneste partiet som aktivt snakke om tilbakevandring, hvorfor tror du ingen andre partier tør ta i dette?

Siden det er ikke «politisk korrekt», det værste man kan bli kalt idag er rasist, gammeldags eller sexistisk. De andre partiene tør ikke røre i det siden det enkelt å greit er redde for liv og helse, det er såkalt politisk selvmord å påkalle vreden til den røde fane selv om deres dogmer ligger på historiens skraphaug. Det burde ikke være radikalt å si at folk som har begått handlinger som går imot norsk lov og ikke vil bli Norsk uansett burde bli sendt hjem igjen, folk som har fått «opphold» fordi at deres liv er i fare men så reiser de på all inclusive ferie hjem igjen, folk som begår kjønnslemlestelse på barna sine, folk som lyver på seg en annen nasjonalitet, folk som voldtar, folk som dreper, dette er ikke gutta-boys som kongeriket Norge trenger! Hvor mange av våre egne skal vi ofre på en feilslått ideologi sitt alter? Folk låser dørene sine, folk er redde. Sånn skal vi ikke ha det i Norge folkens! Vi snakker ikke om «småbarn» og «Thaikoner» her folkens, her snakker vi om individer som utnytter Norge for egen vinning, Norge skal ikke være søppelplass og lekegrind for verdens voldsmenn, det går ikke.

Les også: Leserinnlegg: Tilbakevandring

Ytre venstre hevder at den pågående befolkningsutskiftningen er en konspirasjonsteori. Hva tenker du om dette er det en villet eller en tilfeldig utvikling at Europeere blir en stadig mindre andel av befolkningen i sine respektive hjemland?

Befolkningsutskiftningen er ekte og organisert, absolutt. matematikk lyver ikke. Vi Europeere blir utskiftet av den endeløse strømmen fra andre siden av middelhavet, hvis vi ikke tar tiltak så vil vi forsvinne som folk innen kort tid, enhver som tar reisen til London, Paris eller deler av Oslo kan se med egne øyne at den innfødte befolkningen minsker mens kolonistene øker. Dette faktum sårer enkeltes følelser men fakta bryr seg ikke om følelser, kun tall.

Synet på staten Israel er en sak som virker splittende blant norske nasjonalister, hva tenker du om dette?

Partiet’s linje er at vi ikke tar stilling til det. Men jeg personlig kan svare at Israel følger Darwin’s lov, den sterkestes rett. Jeg er ikke en «christcuck» som tilber Israel men her er saken slik jeg mener det, Israel håndhever sin eksistens med våpenmakt, landet har en aktiv og offentlig politikk med å bevare landet jødisk og semittisk. Hvorfor skulle ikke Israel ha retten til å forsvare sine barn og sine liv mot deres fiender? All verdens folk har rett på sitt eget land der de kan leve under sine egne lover, det er min personlige mening.

Noen kommentarer til at partiet valgte å forby kjønnskorrigerendebehandling og erklæringen «livet starter ved unfangelse»?

Ja! Guds fred og velkommen til Selvstendighetspartiet. Det vokste ut av et ønske om å sette en aldersgrense først og fremst, slik at barn som ikke kan velge hvilke klær de skal ha på seg ikke kan velge om de skal ha “jentetiss” eller “guttetiss”. Dette kulminerte i at vi ikke ønsker at den slags behandling skal være noe vi betaler for i Norge, vi kan heller ikke tvinge helsepersonell til å kutte av friske peniser og bryster. Ingen av de andre partiene snakker om selvmordsratene til transseksuelle, det virker jo som om det å lemleste seg selv ikke fikset problemet som var der i utgangspunktet. Her er jo tingen da, hvis noen virkelig ønsker å gjøre dette så må det i et Selvstendighetspartiet kontrollert Norge gjøres ved fylte 18 år og i utlandet. La oss berolige noen omgående, ingen skal puttes i leirer fordi at de er transseksuelle, det blir bare ikke et helsetilbud som eksisterer i Norge, simple as.

Med å faktisk si de magiske ordene at livet startet med unnfangelse så gjør vi det klart, abort av friske foster fra parforhold eller løssluppenhet er faktisk fosterdrap, det er et menneske, ikke en klump celler. Det burde ikke være nødvendig å si men det er ikke en menneskerett å kunne drepe barna sine. Jeg synes at alle som vil ha mer informasjon skal lese vårt partiprogram så slipper jeg å ramse opp unntak og sånt.

Hva er den største utfordringen du tenker partiet står overfor?

Markedsføring, absolutt markedsføring. Hvis løgnpressen og såkalt gammelmedia klarer å svartmale oss samtidig som vi ikke slipper til blant folket så vil aldri folket få vite at det er et nasjonalistisk alternativ i Norge, vi skal samle underskrifter snart til å få lov til å delta i den demokratiske prosessen og hvis våre folk blir angrepet på åpen gate så vil det gjøre vår misjon vanskeligere.

Hva er planenen dine for Selvstendighetspartiet i 2020?

Planene er å fortsette dannelsen av en nasjonalistisk front som kan stå imot globalistene og marxistene, videre dyrking av «fløypolitikk» slik som i USA’s Republican Party, der det er lov å være uenige men samtidig elsker landet sitt. Det må fortsatt bygges organisasjon og det må samles underskrifter til å kunne delta i den demokratiske prosessen. Dette er allmenn mobilisering til forsvar av Norge og grunnloven, alle Norske menn og kvinner som elsker sitt fedreland må melde seg til Selvstendighetspartiet for tjeneste, enten gjennom aktivt medlemskap eller inaktivt. Vi har en stolt kjerne i Norsk Ungdom som alltid tar godt imot nye samtidig som moderpartiet gjør en god jobb med å gi voksne en meningsfylt jobb å gjøre! Det er ingen unnskyldning til stillhet hvis man vet i sin kjerne at det som skjer er feil, den som reiser seg opp det må være nordmannen i speilet.

Takk for intervjuet.

Takk for et hyggelig intervju, jeg koste meg, gode spørsmål.

ektenyheter