Crying girl
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

En 14 år gammel jente i Ohio ble kidnappet da hun gikk kveldstur, og dratt med til et hus, hvor hun ble voldtatt i timevis og knivstukket i benet. Dette ble filmet, lastet opp, og ble en populær video på Pornhub. Hun måtte kjempe lenge for å få den fjernet.

Voldtektsmennene viste henne også videoer av andre jenter de hadde gjort det samme med.

Jenta opplevde videre at myndigheter og flere familiemedlemmer ikke uttrykte sympati med henne, og hun ble attpåtil mobbet av medelever for det som hadde skjedd. «Alle» hadde sett videoen – hvor hun altså var bevisstløs. Noen anklaget henne også for å komme med falske voldtektsanklager. Hun gikk fra å være en A-elev til å falle ut av mye skolearbeid.

Jenta prøvde å få videoen (som hadde blitt duplisert flere ganger på Pornhub) fjernet ved å kontakte deres kundesupport, i 6 måneder, uten å lykkes. Først da hun latet som hun var en advokat som truet med søksmål, ble videoene fjernet innen 48 timer.

Jenta overlevde også et selvmordsforsøk dagen etter hun kom hjem fra sykehuset etter overgrepet. Hun ble funnet av sin bror i tide.

Omfang

Dusinvis av jenter har kontaktet Ohio-jenta og sagt at de har opplevd det samme.

Pornhub har tidligere tatt ned videoer etter at kvinner har anmeldt videoprodusentene for å ha tvunget dem med på det.

Aktivisten Laila Mickelwait, som kjemper mot voldtektsslaveri, har satt fokus på hvor lett det er å bli «verifisert» på Pornhub (genuin identifisering er ikke nødvendig), og at mange voldtektsslaveri-ofre havner på siten. Hun ønsker også å stenge ned hele siten totalt.

Kilder: BBC, Twitter

Les også: Traffickinghistorier | Unge voldtektsslaver handles åpenlyst i samfunnet

ektenyheter