Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Organisasjonen FRI Oslo og Akershus, som angivelig kjemper for LGBT-rettigheter, skrev i 2017 en løgn* om at Identitær-bevegelsen ønsket å drepe deres medlemmer. Nå har en av våre trofaste lesere og tilhengere blitt utestengt fra Facebook i 30 dager bare fordi han nevnte dette – med kildehenvisning.

Vedkommende nevnte dette under et innlegg på Facebook-siden til Faktisk.no, og ble nærmest umiddelbart utestengt. Det hjalp ikke å anke – beslutningen stod.

Når han fant tekstfeltet hvor man kan sende inn skriftlig klage, endte det med denne meldingen: ‘Sorry, we can’t process this request right now.’

Ekte Nyheter har verifisert at dette var reelt.

I-landsproblem, eller sensur av meningsmangfold?

Flaaten svarer oss om konsekvensene av dette urettferdige bruddet, som mange andre høyrevridde også har opplevd (se eksempler her, her, her og her):

«Jeg synes det er verdt å tenke over hvor integrert Facebook har blitt i livene våre.

I perioden hvor jeg nå er utestengt har jeg blant annet opplevd at en venninne døde av kreft. Som mange andre tenkte jeg å skrive noen gode minneord på veggen hennes, som kan være til trøst for de etterlatte som leser der. Dette får jeg ikke gjort.

Folk ønsker meg god jul, godt nyttår og gratulerer med bursdagen på chat. Jeg kan ikke svare dem, ei heller ‘reacte’ – det kan til forveksling se ut som jeg ignorerer dem med vilje. Folk legger planer om å finne på noe gøy, via Messenger, som vi er vant til å bruke. Jeg må da svare på Snapchat eller ringe for hvert svar jeg skal gi. Folk som ikke kjenner meg irl kan også tro at det er noe galt som har skjedd. Jeg må da prøve å nå dem alle på andre digitale måter for å betrygge dem. Det er en ekstremt kjip følelse for mange parter.

En lokalavis la ut en sak om en 12-åring som har blitt førstefiolinist i orkesteret. Jeg hadde gleden av å høre ham i kirken forleden, og tenkte å legge inn oppmuntrende ord til ham og familien hans på nyhetsartikkelen. Umulig. Ei heller kan jeg delta i interessante debatter hvor jeg har ting å tilføye.

Mange vil nok fnyse og kalle dette I-landsproblemer, og det er jo på sett og vis riktig, men hva sier dette om Facebook? Facebook bygde seg opp som en fri og fantastisk sosial mediekanal, og når det etterhvert ble en av de mest populære platformene for moderne meningsutveksling, ble bait and switch-trikset tydeliggjort. Folk på høyresiden vet nå at de kan bli utestengt for den minste «overtredelse» (selv når det faktisk ikke bryter Facebooks regler), og de sensurerer seg selv, eller blir direkte sensurert. Det er, for å si det mildt, en ganske råtten måte å ‘vinne’ debatten på.»

Hatfakta

Ekte Nyheters Facebook-side har også opplevd sensur fra Facebook. Bildet nedenfor ble slettet (og der hjalp det heller ikke å anke). Bildet henviser til en statistikk fra PEW Research som viser at 55 % av alle palestinere ønsker dødsstraff for eks-muslimer.

* Løgnen:

Sitat fra Petter Ruud Johansen, informasjonsansvarlig for FRI Oslo og Akershus:

«[De Identitære i Østerrike] vil knuse ”homolobbyen” og vil i realiteten FRI og alle våre medlemmer til livs.»

Første definisjon fra Språkrådet om å «ville til livs»:

«ønske, forsøke å ta livet av noen»

Dette har de ikke noe belegg for å påstå.

 

Uttalelsen fra FRI Oslo og Akershus kom i forbindelse med arrangementet vi arrangerte i Oslo, hvor vi inviterte den kjente Identitær-aktivisten Martin Sellner. Politiet stilte i enorme manntall for å forhindre trusselen fra «Anti»Fa. Svært mange av Norges innflytelsesrike aktivister, journalister og politikere på den alternative høyresiden var til stede på dette arrangementet.

ektenyheter