Hjem Utenriks Østerrike Martin Sellner renvasket av domstol i Østerrike

Martin Sellner renvasket av domstol i Østerrike

157
Foto: Skjermdump fra Twitter.

En domstol i Østerrike har i en fersk dom slått fast at husransakelsene mot Martin Sellner, som er en av lederne i den patriotiske ungdomsorganisasjon Generasjon Identitet, var ulovlige.

Nettavisen Resett er så langt eneste mediehus i Norge som har valgt å dekke saken. Ekte Nyheter har tidligere omtalt hvordan Sellner har blitt utsatt for politisk motivert trakassering.

Etter 8 måneder mistenkt for terrorsamensluttning, har nå en domstol i Graz funnet ut at begge husransakelsene var ulovlige ifølge den Østerrikske avisen kurier.at. Slovenias tidligere statsminister Janez Jansa fra Sebastian Kurz’ ÖVPs søsterparti, og forleggeren Götz Kubitschek, var tidlig ute og erklært støtte til Generasjon Identitet og Sellner mens prosess foregikk ifølge Resett.

Les også: YouTube sensurerer og ombestemmer seg: Kanalen til Martin Sellner ble uten forvarsel slettet og gjenopprettet

Martin Sellner sin daværende kjæreste og nåværende kone, Brittany Sellers skriver på Twitter at denne prosessen er forårsaket spesielt av én iherdig anklager fra Graz, som ifølge henne ser ut til å ønske dem dømt koste hva det koste vil — med andre ord uansett grunn eller midler. Hun sier det er oppløftende at retten viser at rettferdighet fremdeles finnes i rettssystemet.

Les også: Intervju med Martin Sellner, leder for Identitærbevegelsen i Østerrike

Hun får støtte på Twitter av bl.a. Breitbart journalist Chris Tomlinson, som sier at dette er et tekstbok-eksempel på misbruk av makt for politisk vinning, og at det nå blir interessant å se hvordan dette, om overhodet, blir fulgt opp av de medstrømsmedia (MSM) i landet — han skriver videre at han ikke holder pusten i påvente av at media skal undersøke hvilke andre saker denne pågående anklageren har deltatt i.

 

 

ektenyheter