Foto: Zoltan Istvan | Public domain | Klippet

Zoltan Istvan, en kjent transhumanist, blir en av flere kandidater som stiller til presidentvalg for det republikanske partiet i 2020. Hans motto blir «Upgrading America», og ønsker til slutt å ende døden.

Transhumanisme er en ideologi om at mennesker burde bruke radikal teknologi til egen vinning. Mange transhumanister ønsker blant annet å bli udødelige. Zoltan selv har en microchip i hånden som han blant annet kan låse opp dører med.

Zoltan har skrevet en roman kalt The Transhumanist Wager, som har blitt ansett som en slags transhumanistisk Atlas Shrugged. I romanen søker helten Jethro Knights udødelighet for enhver pris, og bygger blant annet en høyteknologisk flytende by på havet – i krig med «medisin-etikerne» i verdenen rundt – ved hjelp av en norsk oljeplatform-arkitekt.

Istvan har også skrevet hundrevis av artikler i kjente nettaviser, relatert til transhumanisme og politikk. Han har blant annet foreslått å tilby trauma-aktiverte chips i hjernen til folk, slik at f.eks. politiet kan rykke ut umiddelbart (og få posisjonen med GPS) hvis noen blir voldtatt, kidnappet, forsøkt myrdet, etc.

Istvan ønsker også å bruke mye av dagens militær-budsjett på vitenskapelig forskning istedenfor, men er bekymret for at Kina kan vinne kappløpet om AI, genetisk manipulering, etc. I tillegg er han positiv til borgerlønn.

Zoltan har vært en dristig fyr gjennom sitt liv, og har blant annet funnet opp og utført sporten ‘Volcano boarding’ (det er nøyaktig hva det høres ut som), og vært kameramann i krigssonen Kashmir. Det var i Kashmir at han virkelig begynte å filosofere over døden etter at han nesten tråkket på en mine, men ble reddet av en oppmerksom kollega.

Han er i dag gift med en kvinnelig lege, og har to barn. Han har tjent seg rik på boligmarkedet, og har blant annet egne vingårder i Argentina og California.

Han var også med å starte verdens første ateistiske og teknologi-optimistiske barnehjem i Uganda.

Zoltan stilte også som kandidat ved forrige valg (med minipartiet  The Transhumanist Party), og kjørte rundt i hele Amerika med en likkiste-lignende buss kalt «The Immortality Bus», som en PR-kampanje.

Han er også svært inspirert av Ayn Rands roman The Fountainhead, som han har lest hele 14 ganger.

Kilde: Washington Times, Vice, Wikipedia, Reason

Friends, today I’m officially announcing I’m running for US President in 2020. I’ll be doing so as a Republican. There…

Gepostet von The Transhumanist Wager am Dienstag, 19. November 2019

 

 

ektenyheter