Hjem Politisk vold Aktivister fra voldsvenstre pågrepet når de forsøkte å storme konferanse i...

[Video] Aktivister fra voldsvenstre pågrepet når de forsøkte å storme konferanse i Oslo

204

Scandza Forum sitt lovlig arrangement ble forsøkt stormet av aktivister fra voldsvenstre.

Mikrobloggen Filter Nyheter rapporterer at en rekke motdemonstranter nå skal være pågrepet etter at de brøt igjennom politiets sperringer.

 

Scandza Forum sitt lovlige arrangement om menneskelig biologisk mangfold ser ikke ut til å ha blitt nevneverdig forstyrret og pågår fremdeles i lokalene til Åsen bo og behandlingssenter i Hans Nielsen Hauges gate på Sinsen i Oslo.

Les også: Konferanse om menneskelig biologisk mangfold i Oslo

Før arrangementet startet, kl 10.50 ble en av talerne Dr. Greg Johnson pågrepet da han ankom lokalet. Dette bekrefter kilder i politiet til NRK.

Kl 11.30 var motdemonstrasjonen godt i gang. Filter Nyheter ved Harald Klungtveit var også på plass svært tidlig. Hvordan Antifa og Klungtveit fant ut hvor konferansen skulle være er ett mysterium. Man kan lure på om Klungtveit og/eller Antifa har informanter på innsiden av politiet.

 

Den ulovlige demonstrasjonen til Antifa har vært svært høylytt og de skriker de vanlige frasene: «Ingen nazister i våre gater.»
Innsatsleder i politiet Brian Skotnes sier til VG at det har vært noen utfordringer da motdemonstrantene (Antifa) ikke ville etterkomme politiets anmodninger med å roe seg ned. Åsen bo og behandlingssenter har mange svært syke og svake personer som trenger ro. Dette har ikke Antifa valgt å ikke respektere.
Flere kjente kommunister som Ali Miramadhi og voldsmannen Stig Berntsen fra partiet Rødt er begge representert i den ulovlige motdemonstrasjonen.

Mange av motdemonstrantene hadde dekket til ansiktet for å ikke bli gjenkjent. Maskering på offentlig sted er ikke tillatt i Norge. Det er usikkert om de som nå er pågrepet også vil bli siktet for dette.

Filter Nyheters samrøre med venstreekstremister 

Harald Klungtveiet i mikrobloggen Filter Nyheter har de siste dagene vært aktiv på Twitter for å avdekke hvor arrangementet skulle finne sted. Han har også fremmet sterke anklager mot enkelte av talerne og aktivt prøvd å fremstille konferansen som «rasistisk» og «antisemittisk».

Martin Knutsen, kjent skribent i Antirasistisk Senter og mannen som antydet smørsyreangrep mot Eldorado Bokhandel i 2017 har også kommentert at han ønsket å finne ut hvor konferansen skulle finne sted i en tråd på Klungtveiets Twitter-konto.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter oppfordrer til smørsyre-angrep mot Eldorado Bokhandel og dekker deretter samme arrangement i artikkel.

Fredrik Naumann, fotografen som saksøkte Ekte Nyheter har også kommentert på Klungtveiets Twitter-konto.

 

Les også: Politisk angrep på alternative medier i Norg

ektenyheter