Hjem Satire Kommentar | Islam Is RIGHT about women

Kommentar | Islam Is RIGHT about women

324
Foto: Privat.

Har islam rett om kvinner?

«Islam har rett om kvinner» Dette korte teksten kan leses på en rekke enkle plakater hengt opp ved amerikanske universiteter de siste ukene.

Ideen kom fra 4Chan og har en hensikt. De venstreliberale medier er sjokkerte og satt sjakkmatt. Er disse plakatene rasistiske og islamofobe? Eller er det islamofobt å tenke slik? Hva sier islam om kvinner? Og har islam rett?

På en genial måte viser denne simple plakaten en systemfeil i den multikulturelle fortellingen. Den foreskriver en ødeleggende radikal feminisme for Vesten og europeiske kvinner; verdsett den islamske religion og dens kvinneverdier, men berører ikke kvinners beskyttelsesbehov. Dermed blir komplimenter fra heteroseksuelle, hvite menn en slags «mikroaggresjon», mens omskjæring av kvinner eller tildekking anses som «kulturelt mangfold».

 

4Chan har dermed igjen vist seg som en genial «Meme-maskin». Akkurat som ved kampanjen «It`s OK to be white» ligger den virkelige aksjonen i reaksjonen den fremprovosere fra motstanderne, som avslører sitt hykleri og sin løgnaktighet.

Les også: Mulig hevndrap i Norge diskutert live på 4Chan.

I en sak publisert på nettavisen Resett mandag leser vi at noen har hengt opp plakater med teksten «Islam Is RIGHT about women» på Universitetet i Oslo i helgen. Det skal bli interessant å se hvordan skolens ledelse kommenterer plakatene.

ektenyheter