Hjem Internett YouTube sensurerer og ombestemmer seg: Kanalen til Martin Sellner ble uten forvarsel...

YouTube sensurerer og ombestemmer seg: Kanalen til Martin Sellner ble uten forvarsel slettet og gjenopprettet

171
Foto: Skjermdump fra Twitter.

Sellner som nylig feiret bryllup med Brittany Pettibone fikk en noe uventet «bryllupsgave» da kanalen hans med over 100.000 følgere ble slettet 27 august. At kanalen var gjort utilgjengelig fikk han gitt beskjed om via en videomelding som ble lagt ut på TelegramElite, ifølge Die Tagesstimme, en plattform som ikke løper sensurtilhengernes ærend.

Årsaken til suspensjonen var påstander om at kanalen har brutt mot «hatprat» policyen til YouTube ved flere anledninger. Sellner understreker at tidligere rapport om dette er blitt kansellert av YouTube selv.

Avgjørelsen om suspensjon ble umiddelbart bestridt og Sellner ber sine følgere om å spre info om hendelsen i «ytringsfrihetens navn». De frykter informasjonen vi deler og ønsker derfor å frata oss muligheten til å gi uttrykk for våre meninger på fredelig vis, sier han. Sellner ba derfor via Twitter, sine støttespillere om å kontakte YouTube og be dem om å oppheve suspensjonen.

 

YouTube sensurerer såkalte høyreorienterte kanaler. Sellners kanal er den andre tysktalende kanalen som på kort tid er blitt slettet, dette fordi innholdet oppfattes som «patriotisk». Forrige uke ble kanalen til 19 år gamle Niklaz Lotz (Neverforgetniki) med over 70.000 abonnenter fjernet uten noen form for forvarsel av YouTube, forteller nettavisen Wochenblick.

Martin Sellner fikk gjenåpnet sin YouTube kanal 29.08.19 etter massiv støtte.

Men stadig flere personer og informasjonskanaler som anses som mulig høyreorientert eller patriotiske stenges ute fra plattformer som Facebook, YouTube, Twitter o.l midlertidig, men også permanent. De færreste mottar noen form for advarsel og kan således ikke vite hva de faktisk er utestengt for. Dette minner lite om «..mer åpenhet, mer demokrati..» (Sitat J. Stoltenberg 25.07.2011)

ektenyheter