Foto: Skjermdump fra https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2019/09/Unclassified09.2019.pdf

Samtalen som Nancy Pelosi brukte som begrunnelse for å innlede riksrettsgranskning mot president Trump er offentliggjort.

USAs president Donald Trump antyder i samtalen at Ukrainas president burde samarbeide med USAs justisdepartement for granske Joe Biden etter at Biden uttalte seg offentlig om at han la press på Ukraina for å få dem til å sparke en påtaleansvarlig som etterforsket hans sønn, Hunter Biden, for korrupsjon.

I samtalen sier Trump til Ukrainas Volodymyr Zelenskyj:

«Det er masse snakk om Bidens sønn…at Biden stoppet påtalemyndighetene og at mange mennesker ønsker å finne ut om dette så alt du kan få til sammen med justisministeren ville være flott. Biden gikk rundt og skrøt av at han stoppet påtalemyndighetene så hvis du kunne se på dette…det høres fryktelig ut for meg

Nå som samtalen er offentliggjort og frikjenner Trump fra anklagene om quid pro quo, skriver Trump på Twitter at han krever en unnskylding fra Demokratene:

ektenyheter