Illustrasjonsfoto. Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International. Klippet.

Morgenbladet blir slaktet i sosiale medier etter at de publiserte en kronikk som mange oppfatter som rasistisk mot hvite.

I en kronikk publisert i Morgenbladet 13. september skriver førsteamanuensis Ronald Mayora Synnes og Sanda Fylkenes om det de kaller «hvitheten».

Resett-journalist Maria Zähler er ikke imponert og skriver i en kommentar at «Selv om Norge beviselig er et av verdens minst rasistiske samfunn mener de to kronikkforfatterne at «hvitheten», en påstått form for raseideologi, gjør seg gjeldende i dagens norske samfunn

I et leserinnlegg til nettavisen Resett skriver Tore Rasmussen at: «Forfatterne bygger på såkalt «hvithetsstudier» som problematiserer folk som er hvite i huden. De klarer kunststykket å benekte at hvite finnes, samtidig som forferdelige egenskaper slik som kolonialisme, imperialisme og slaveri gis en bestemt hudfarge: hvit.»

Simen Sandelien skriver i en offentlig post på Facebook at: «Det må stoppe. Det har i alle fall ingen plass som et fag på et universitet. Dette er et uttrykk for meget ytterliggående politikk. Det er en oppfordring til rasisme

Da jeg var liten gutt hadde vi ikke rasisme. Vi var ikke hvite. Vi var ikke fargede. Vi var til nød "hudfargede". Vi…

Gepostet von Simen Sandelien am Freitag, 13. September 2019

Det nasjonalkonservative partiet Selvstendighetspartiet spør i en kommentar på Twitter om «vi trenger en offentlig debatt om rasisme mot europeere er legitimt i Morgenbladets kretser»

Twitter-bruker Gyngehest1 skriver: Oslo MET. Kritiske hvithetsstudier. For hvitheten nemlig «er bestandig og allestedsnærværende. Ingen slipper unna!»

Twitter-bruker Anders Pedersen ser heller ikke ut til å være enig med Synnes og Fylkenes og stadfester: «It’s okay to be white«.

ektenyheter