Bilde: Tumisu, Pixabay

Leserinnlegg

av Roger Dyrøy
1. kandidat for Partiet De Kristne, Nye Øygarden

Det er valg og det norske folk har knapt en anelse om hva de skal bruke sin stemme på. Bare det siste året har mange av de etablerte partiene løpt fra det ene til det andre krisemøte. Enda vet vi ikke om resterende saker som blir dysset ned.

Troverdighet er ikke en salgsvare det er noe som må leveres hver dag. Da hjelper det lite at jurister, strateger, økonomer og andre rådgivere gir «kloke råd» i innspurten. Faktisk blir det enda mer avslørende for hvordan de etablerte har vanstyrt Norge, og så alt for lenge forført det norske folket.

Vanlige folk er lei av lovnader som ikke holder vann. Folket trenger real politikk og reale ledere som ikke driver hestehandel ved hver eneste korsvei.
Enten det er infrastruktur som vei og vann så koster det penger. Da nytter det ikke med «glupe» strategier og forhandlingskort, men penger må på bordet. Norge har tjent og tjener enorme summer på fisk og olje. I skrivende stund tjener vi over 500 kroner per fat olje, ja det bare renner inn! Vi har aldri hatt så god råd og det må komme befolkningen tilgode nå!

Vi må brette opp ermene og begynne å bygge opp igjen landet vårt! Det er mange områder som lider under dagens styre, men de forrige regjeringene har heller ikke prioritert hverken forsvar eller infrastruktur. Dette er grundig dokumentert av Norsk Vann, Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Forsvaret selv. Askøy var en varslet krise, hvor mange flere vi får avhenger av bevilgninger nå!

Det er så ille at våre naboer i nord bare ler av oss og rett og slett leker med oss. Resultatet er blant annet avlyste flygninger til oljeinstallasjonene i nord og et forsvar som gjør store anstrengelser for å berolige befolkningen. De som vet litt mer enn hva som kommer frem i ordinære medier forstår at det er krise også i Forsvaret. Enda skal russerne «øve» i ukesvis. Dette er ikke greit.

Totale investeringer som må bevilges ekstra nå er i hundre milliardersklassen, først og fremst for å hevde vår suverenitet. Det er en forebyggende strategi for konflikt særlig i nord.

Å redusere pengesluket til utlandet er en annen måte å hente penger på. I følge Øystein Noreng som har skrevet boken Oljeboblen har vi brukt penger som en full sjømann. Da snakker vi ikke bare om de 1 000 Mrd. som Statoil har brukt i utlandet, men bistand og kriger over statsbudsjettet! Som om ikke det var nok så har flyktningkrisen produsert store ekstrakostnader for oss. Ja, Norge bidro med sin «bistand» over forsvarsbudsjettet med den unødvendige krigen i Libya. Alt har konsekvenser gode eller dårlige, men som Newton sa; Everything has an equal and opposite reaction. Som politikere er vår jobb å ta så gode beslutninger som mulig og redusere konsekvensene for befolkningen så langt det er mulig.

Miljø- og forvalteransvar er grunnleggende for alle mennesker og vi som tror på Bibelens ord!

Klima- og avgiftspartiene har enda ikke tatt et oppgjør med oppdrettsindustrien som er i ferd med å ødelegge fjordene våre og kysten vår! Høyre og Ap kan begynne å stille nasjonale krav til fiskeoppdrettens miljøbelastning, ikke skyld på «klima». I mellomtiden stem for frihet og tiltak nå, stem PDK!

Partiet De Kristne (PDK) har dette perspektivet som grunnleggende forvaltningansvar av
skaperverket fra Bibelen. Vi vil lytte til Kurt Oddekalv sine kloke råd for oppdrett og miljø.

Albert Einstein er kjent for dette sitatet “The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results.”

PDK stiller lister i alle fylker og 54 av de nye kommunene. I tillegg er vi eneste landsdekkende alternativ mot bompenger!

Stem PDK og gjør det nå!

 

ektenyheter