Hjem Leserinnlegg Leserinnlegg: Har du sluttet å slå din kone?

Leserinnlegg: Har du sluttet å slå din kone?

455
Fist
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Av: Peder Fjordman Jensen

Jeg ble for et par dager siden kontaktet per e-post av en journalist fra nyhetsbyrået Norsk Telegrambyrå (NTB). Han ville, ettersom jeg «var en inspirasjon for Breivik,» vite hva slags relasjon jeg har til Philip Manshaus, og på hvilken måte jeg kan ha inspirert ham til terror. Mitt svar var bare at «Jeg har ingen kommentarer til NTB denne gang.»

Et klassisk lurespørsmål er: «Har du sluttet å slå din kone?» Dette ledende spørsmålet er en felle. Enten du svarer ja eller nei blir dette sett på som en innrømmelse av at du slår eller har slått din kone.

Norske medier har lansert en annen variant av dette spørsmålet til meg: «Har du sluttet å inspirere mord og terrorisme?» Journalister tar det for gitt at jeg har inspirert mord og terror. De vil bare vite om jeg fortsatt gjør dette.

Dette innlegget ble først publisert på Peder Fjordman Jensen Facebook-profil.

ektenyheter