Hjem Valgfrihet Demokratene og Selvstendighetspartiet innleder valgsamarbeid

Demokratene og Selvstendighetspartiet innleder valgsamarbeid

204
Foto: Illustrasjonsbilde. Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France license. Second round of the French presidential election of 2007. Fotograf Rama. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

De to nasjonalkonservative partiene vil stille med felles lister til høstens kommunevalg.

I en pressemelding tilsendt Ekte Nyheter opplyser Demokratene og Selvstendighethetspartiet at de to partiene nå vil innlede et samarbeid.

Pressemeldingen kan leses i sin helhet under:

Vi har gleden av å meddle at Demokratene og Selvstendighetspartiet har innledet et nasjonalkonservativt listesamarbeid under årets fylkesvalg. Rent teknisk innebærer dette at representanter fra begge gruppene stiller på listen til Demokratene. 

Demokratene er et etablert, landsdekkende, registrert parti. Selvstendighetspartiet er pr. i dag en organisasjon med et eget program, og en ambisjon om å kunne bli et registrert parti.

I denne situasjonen har regelverket gjort det umulig for Selvstendighetspartiet å stille egne lister, utenom i Oslo. Demokratene har på sin side hatt behov for nytt blod på våre lister, spesielt i flere fylker hvor vi ikke har hatt fylkeslag.  

Et samarbeid med både medlemmer av Demokratene og medlemmer av Selvstendighetspartiet på Demokratenes lister ser vi på som en vinn-vinn-situasjon for begge.

Velgere på den patriotiske siden i norsk politikk har lenge etterlyst et samarbeid mellom alle de nasjonalkonservative partiene i Norge. Dette har vi lyttet til. Derfor har vi sammen med Selvstedighetspartiet tatt ansvar og lansert dette initiativet. Vi håper at dette kommer til å sette en trend frem til stortingsvalget 2021, som vil lede til et bredt samarbeid der flere aktører blir med.

Våre partiprogrammer er sammenfallende på alle de viktigste sakene, som realisme i spørsmålet om innvandring og tilbakevandring, sikkerhet, nasjonal suverenitet, lokalt selvstyre, nei til bompenger og ut av EØS.

Demokratene var tidlig ute, noen vil si forut for sin tid, til å advare imot konsekvensene av det multikulturelle eksperimentet, allerede i 2002, da partiet ble grunnlagt.

Demokratene og Selvstendighetspartiet utfyller hverandre. Vi i Demokratene har erfaring og er allerede representert i norsk offentlighet. Selvstendighetspartiet på sin side er et friskt pust med mange unge dedikerte medlemmer. Vi i Demokratene er imponerte over hva de har fått til med begrensede ressurser på kort tid. Vi er derfor stolte over å annonsere dette samarbeidet.

Vi anbefaler alle til å treffe oss på våre valgkamparrangementer de kommende månedene.

Meldingen er signert Makan Kasheikal og Ellen Due Brynjulfsen, som henholdsvis leder Demokratene og Selvstendighetspartiet.

ektenyheter