Hjem Kulturkrig Leserinnlegg: SIAN markering i Ski 11. mai

Leserinnlegg: SIAN markering i Ski 11. mai

630
Foto: To venstreaktivister får tilsnakk fra politiet i Ski 11. mai. Foto: Lena Andreassen.

Av: Lena Andreassen.

Det er alltid spennende med en markering, og denne hadde jeg virkelig gledet meg til. Selveste Thumyr åpnet showet men en dundrende tale om situasjonen i vårt vakre land.

Etter kom flotte taler fra Max, Ellen Paul, Karim, Lars og Anna. Aktivistene fra ytterste venstre skrek, hylte og sang barn av regnbuen. Plutselig oppdager jeg horder av innvandrerungdom som ankommer stedet og det blir straks mer aggressivt. Egg og andre gjenstander kommer flyvende igjennom luften. Politiet konfiskerer 4 kartonger egg. Stemningen er aggressiv. Plutselig får jeg øye på en av ungdommene som har vært rabiat, blir snakket til av politiet. Det ender opp med at dette individet flyr på politimannen.

Flere ganger skjedde dette i løpet av markeringen. Ungdommene og barna som stod der hylte av full hals «HORE, HORE, HORE» Jeg la merke til ei ung jente i hijab knappe 8-9 år med lillebroren på 1 år på armen stod å skrek HORE sammen med resten. Fraser som «Dere burde dø,» stygge personangrep haglet over oss.

Hvordan oppdragelse har disse barna? 4 fra Antifa miljøet var også tilstede , de forholdt seg til å vise fingeren og slenge ut de vanlige frasene: «ingen rasister i våre gater og nazisvin». Jeg gjorde ett forsøk å snakke litt med de men en rosåhåret aktivist som tidligere har vært voldelig mot personer i SIAN, spyttet mot meg.

Dialog nytter ikke med denne gjengen. Stemningen var svært aggressiv da vi skulle pakke sammen. Politiet hadde hendene fulle med å holde sinte flokker med hyener som bare ventet på å angripe. Hatet lyste i øynene på de. Vi snakker om barn ned i 8-9 års-alder. Hvor er foreldrene? Hvordan vil det gå med disse hvis ikke skole, barnevern og kommunen griper inn? Er dette vår fremtid, så ser det dystert og mørkt ut.

Politiet gjorde en fantastisk jobb de fortjener masse skryt. De hadde en minibuss som fraktet oss trygt vekk til der vi hadde parkert bilene våre. Igjen måtte vi ha politibeskyttelse, hvem er de voldelige som vi må beskyttes for?

ektenyheter