Hjem Politisk vold Leserinnlegg: Hvorfor snakkes det ikke om politisk motivert vold fra venstreeskstreme?

Leserinnlegg: Hvorfor snakkes det ikke om politisk motivert vold fra venstreeskstreme?

330
Foto: Lena Andreassen.

Av: Lena Andreassen

Hvorfor snakkes det ikke om politisk motivert vold fra venstreeskstreme?

«Bekjemp høyreekstremisme og hatefulle ytringer, ingen rasister i våre gater, ingen nazister i våre gater.» Vi hører daglig om de såkalte høyreradikale i media, på gaten og i sosiale medier. Så hvem er da de «høyreradikale» i sosialistenes og kommunistenes øyne? Jo det er deg og meg som har en litt annen mening, det er oss som stemmer noe annet enn AP og deres likesinnede.

1.mai Arbeidernes dag? 1. mai har i alle år vært arbeidernes dag, iallefall på papiret. Men er 1. mai kuppet av ekstremister fra ytterste venstre? Det kan virke slik. De var mer interessert å rope ingen rasister i våres gater, vise fingeren, boikott Israel, og LO hadde en banner med «Bekjemp høyreekstremisme og hatefulle ytringer»

Politisk motivert vold

Flere av oss som ikke er A4 og som har meninger om innvandring, islam og kommunisme blir ofte utsatt for både verbale og fysiske angrep. Har ikke tall over trusler og hatefulle ytringer fra voldsfacister fra Antifa og Tjen Folket.

Grunnen til denne posten er akkurat om politisk motivert vold fra fascistene på ytterste venstre.

Angrepet av voldsfacister på arbeidernes dag 1.mai Jeg står alene og ser på 1. mai-toget.

Dette er en tradisjon jeg har hatt siden jeg var ung. Det har aldri vært ett problem og jeg har alltid hatt en fin dag. Men det skulle det ikke bli denne dagen 1. mai 2019. Jeg er en profilert person og kjent for sterke meninger, i ett demokrati med ytringsfrihet, skal ikke det være ett problem. I forkant av hendelsen snakket jeg med en venn som er journalist i Resett. Jeg valgte å bli stående å se videre og ta noen bilder av toget etter hun gikk.

Det drøyde ikke mange minuttene før to voldsfacister fra Antifa /Tjen Folket kom i rask fart mot meg fra Egertorget. Jeg var rask til å ta ett bilde av de. Jeg fikk en vond følelse og den følelsen skulle vise seg å stemme. De to gikk rett på meg og slo meg over hendene, dyttet og forsøkte ta kamera mitt.

Det skjedde så fort at jeg ikke rakk å bli redd. Politiet fikk raskt tatt meg bort og d var det .Det føltes ut som jeg var problemet. Jeg ble fortvilet og sa hva som hadde hendt og ga klart beskjed at jeg skulle anmelde dette dagen etter.

Etter å ha fått summet meg stod jeg ved Løvebakken sammen med en sivilpoliti, da en av de kjente venstreaktivistene kom bort til meg. Hun spurte om hvordan det gikk med meg etter angrepet, for hun hadde sett det som skjedde. Jeg takket pent for at hun brydde seg. Så kom det ting ut av munnen hennes som jeg ble sjokkert av. Jeg måtte bare regne med at slike ting kunne skje, da jeg stod der med en ekstremistisk holdning. At jeg med mine ekstremistiske holdninger skulle stå der var som å be om bråk. Hun avsluttet med at alle fascistene var sinte og ute etter å ta meg. Igjen jeg takket for at hun brydde seg etter at jeg ble angrepet av hennes meningsfeller. Hun snakket på en måte at jeg var problemet og det var min skyld at jeg ble angrepet.

Saken ble anmeldt ved Manglerud politikammer 2. mai 2019. Jeg er bare ett tall i rekken over de som har blitt utsatt for angrep av ytterste venstre. Flere profilerte SIAN aktivister har flere ganger blitt utsatt for politisk motivert vold. Vi har hatt politi beskyttelse da vi har vært på eventer pga av trusler fra ytterste venstre.

Vi blir hetset og truet hvor enn vi er. Jeg ser meg alltid over skulderen da jeg går alene. Skal det være slik? Hvorfor snakkes det ikke om dette i media? Problemet er IKKE de såkalte høyreradikale, problemet er ytterste venstre med LO, Fagforbundet, «Oslo mot rasisme» og deres likesinnede som oppfordrer til hat og vold mot de de ikke er enige med!

Ytringsfriheten i Norge er en vits, paradoksalt nok kontrollert av de som hevder at de sverger til mangfold og likeverd.»

Les også: Etterlysning: Voldsvenstre angrep kvinne på 1. mai-markering i Oslo. 

ektenyheter