Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

En italiensk mann i tidlig 30-årene ble nylig knivmyrdet mens han var ute og gikk tur. Marokkaneren som ble tatt for drapet innrømmer at han var miserabel, og ville drepe noen som så lykkelige ut.

Barbarens tidligere kone hadde blant annet skilt seg fra ham, noe som gjorde ham bitter.

‘Motivet får det til å gå kaldt nedover ryggen på en’ sier statsadvokaten.

Kilder: Italiensk MSM via Pamela Geller, Document

Kommentar

At mange voldelige kriminelle – og mange tilhengere av visse ideologier – motiveres av denne følelsen burde helst vært allmennkunnskap. Folk som ikke er i nærheten av å leve opp til sitt potensiale, og som ikke setter pris på de gode gavene de får i livet, kan bli sinte på andre som lever bedre, da de føler at en slik påminnelse om sitt eget selv-svik er ubehagelig. Noen reagerer da med hat og vold – hat av det gode fordi det er det gode (Ayn Rands begrep (andre kaller det nihilisme)).

Mange av fortidens og nåtidens vise mennesker har skrevet innsiktsrikt om dette. Dostojevski, Nietzsche, Ayn Rand, Jordan Peterson, og kanskje også forfattere av Bibelen (Kain og Abel-historien).

I dagens tid, hvor kristendommens arvesynd i stor grad er byttet ut med ideen om at enhver følelse man har nødvendigvis er noe godt og sant, er dette svært farlig.

Hvorfor lærer norske ungdommer å tre kondomer på bananer, og om at jorda angivelig går under og at alle kulturer er like gode (løgn), men ikke visdom som dette?

«They do not want to own your fortune, they want you to lose it; they do not want to succeed, they want you to fail; they do not want to live, they want you to die.

They desire nothing, they hate existence, and they keep running, each trying not to learn that the object of his hatred is himself . . . .

They are the essence of evil, they, those anti-living objects who seek, by devouring the world, to fill the selfless zero of their soul.»

– Utdrag fra Galt’s speech, fra novellen Atlas Shrugged

ektenyheter