Victim blaming
Foto: Illustrasjonsfoto

I Danmark har svært voldelige, flammefylte opptøyer oppstått, og politiet sier folk burde forberede seg på å holde seg innendørs. Brannvesenet har blitt ringt 1000 ganger, og politiet har i mange tilfeller blitt angrepet med dødelige våpen (stener). Det har også vært minst èn bileksplosjon. Dette i etterkant av at en anti-islamsk politiker brukte ytringsfriheten sin.

Filter Nyheter vinkler saken som at politikeren – og ikke barbarene som kriger mot ytringsfriheten – utløste disse voldelige tilstandene.

Filter Nyheter nevner ikke hvor omfattende brannene er, eller hvor skadelige stener kan være når de brukes som våpen. De potensielle drapsmennene omtales som «bråkmakere».

Filter Nyheter nevner også hvor mye penger det har kostet å beskytte denne personens ytringsfrihet, og bruker ladde ord som «bare i år har det kostet . . .», «bare siden starten av  2018 har den danske regjeringen brukt . . .»

Filter Nyheter siterer også en politimann som mener at politikeren misbruker sin demonstrasjonsrett, og at det er tåpelig at de må bruke så mye penger på ham [skal dette være noe politimenn skal kunne uttale seg om, og slutte å være nøytrale?]

Politiet har også gitt politikeren forbud mot å gå visse steder i byen. De kan ikke garantere hans sikkerhet.

Kommentar – En tenkt parallell

Hva hvis en kvinne hadde blitt voldtatt, og man så følgende overskrift/tekst i en avis?

«Denne kvinnens sminke, veltrente kropp og joggebukse utløste voldtektene hun har blitt utsatt for.

Bare i år har det kostet politiet 2 millioner å hjelpe denne kvinnen. ‘Dette begynner å ligne en farse’, sier en politimann.

Kvinnen har fått forbud mot å bevege seg i visse steder av byen. Politiet kan ikke garantere hennes sikkerhet.»

Et tilsvar noen kanskje vil komme med til denne parallellen er at dette ikke kan sammenlignes, siden politikeren tross alt kom med en «provokasjon». Implikasjonen av et slikt standpunkt er at de mener at folk som sier noe som andre blir provosert av ikke har krav på beskyttelse – ergo avslører de seg som motstandere av ytringsfrihet – grunnprinsippet i et sivilisert samfunn.

Kilder: Ekstrabladet, Resett, Filter Nyheter, Ekstrabladet via Document

ektenyheter