Mayhaps
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Mainstream-avisen Adresseavisen – Norges eldste dagsavis, eid av Polaris Media – meldte nylig at 75 % av Stortingets SV-politikere aldri har hatt en ordentlig jobb. Nå strides det om sannhetsgehalten i dette (i utgangspunktet troverdige) utsagnet.

Vi dekket selv saken om SV-politikere uten ordentlig jobberfaring.

Vi i Ekte Nyheter bruker mainstream-kilder til å videre informere leserne våre om interessante fakta. Når disse mainstream-kildene bestrides, tar vi også ansvar og melder ifra om dette.

Den ellers kontroversielle faktasjekk-siden Faktisk.no (eid av blant annet VG og Dagbladet) har faktasjekket påstanden om SV-politikerne (som først gikk viralt (i en litt moderert versjon) via Lykten.no), og kan ikke finne undersøkelsen fra Poll Of Polls som skal være belegget for påstanden. Eierne av Poll Of Polls sier i utgangspunktet at de ikke er kjent med tallet når de blir spurt om det fra Faktisk.no (uten at det nødvendigvis medfører at belegget ikke finnes).

Det er ikke første gang Adresseavisen er epistemologisk kontroversielle. De har tidligere skrevet at en mann som etter all sannsynlighet kjørte ned mennesker i Moskva med viten og vilje (noe man tydelig kan se på en video), egentlig kjørte på dem ved et uhell fordi han falt i søvne (artikkel nå bak paywall).

Fremover vil vi være mer ansvarlige og ta påstander fra den Polaris Media-eide mainstream-avisen Adresseavisen med en klype salt.

Kilde: Faktisk.no

ektenyheter