Hjem Ideologi Islamisme Leserinnlegg: Ytringsfrihet og «hatefulle ytringer»

Leserinnlegg: Ytringsfrihet og «hatefulle ytringer»

486
Foto: Faksimile fra Document.no

Av: Ellen Due Brynjulfsen.

Dommen falt over den 70 år gamle kvinnen.

«Menneskerettighetene omfatter også vern mot hat», sier leder av Antirasistisk senter Rune Berglund Steen til Resett. Han retter også en advarsel mot andre som kommer med krenkende ytringer på sosiale medier. «Det er viktig at folk skjønner dette nå: Dommene mot hatefulle ytringer kommer

Retten hevder også at Sumaya Ali har krav på et særlig vern mot slike grovt krenkende ytringer. Da hun er en offentlig kjent samfunnsdebattant og en viktig talsperson for en minoritetsgruppe i Norge. Med sin ytring bidrar tiltalte til å bygge opp en hatkultur mot både Sumaya Ali selv og hennes etniske gruppe, fastslås det i dommen.

Dette vil si at man må være uhyre forsiktig med hva man skriver om minoritets grupper. Men hva som skrives om etniske nordmenn står det ingenting om.

Sumaya hadde sagt fuck Listhaug og fuck politiet. Hennes ytring om at Listhaug var nazi var det ingen som klarte å finne. Delete knappen er god å ha.

Retten mente at det ikke hadde noe å si da Sumaya hadde beklaget disse uttalelsene i ettertid.

Nå skal jo rettssaken om to av SIAN sine medlemmer opp i retten den 3. april og jeg tror den dommen vil sette en standard for etniske nordmenns ytringsfrihet.

En ting jeg lurer på er om en etnisk nordmann som er en offentlig samfunnsdebattant og viktige talspersoner for vår gruppe har lik rett til å kreve sin rett mot hatkulturen fra venstresiden som roper og skriver skjellsord om oss og kaller oss nazi og fascister, som spytter og slår og som angriper vår rett til å holde taler og appeller offentlig?

Det er helt klart at vi ikke har noe som helst rettsvesen på vår side, da alle sakene som har blitt anmeldt er henlagt. Selv om vi har videobevis på deres krenkelser.

Jeg frykter for hva dette har å si for nordmenns rett til å ytre seg. Jeg har aldri kalt noen kakkelakker da jeg mener dette er feil å skrive om noe menneske. Men når vi angriper islam, angriper Muhammed og minoriteten føler seg krenket, vil da rettsvesenet dømme oss?

Uansett hvor forsiktig man er på FB blir man utestengt uten at man får noen som helst rett til å vite hva man er utestengt for. Det holder at fem, seks stykker går sammen for å anmelde en person for et eller annet. Og venstresiden jobber på.

Både Antirasistisk Senter og Islamnet jubler over hver dom som vi etnisk norske får mot oss. Islam vinner mer og mer terreng i vårt land – mens politikere, journalister og rettssystemet holder sin klamme hånd over minoritetene som på flere steder i Oslos bydeler faktisk har blitt en majoritet.

Jeg lurer på om de som nå har blitt en minoritet på Grønland, Grorund, Alna, Stovner og Nedre Nordstrand har mer rett til å få rettsvesenet til å holde med dem? Vi må jo huske at de etnisk norske som bor der er en minoritet – og det i eget land.
Hvor langt vil de som styrer dette landet gå? Med FNs migrasjonsavtale undertegnet og godtatt ser jeg mørkt på fremtiden både for Europa og Norge.

Dette leserinnlegget ble først publisert på Facebook.

ektenyheter