Hjem Politikk Dobbeltmoral Kommentar: Christchurch-morderen

Kommentar: Christchurch-morderen

262
Foto: Skjermdump Facebook.

En hel verden er i sjokk over at en gal mann skjøt og drepte 50 og skadet 20 uskyldige mennesker i to moskeer Christchurch i New Zealand. Hva motiverte mannen til å gjøre udåden? Han gir delvis svaret i sitt eget manifest, som var inspirert av vår egen gale massemorder fra 22. juli, 2011.

“Øko-fascist”

Der skriver han at han i sin ungdom var kommunist, senere anarkist og libertarianer, og så til slutt det han kaller en “øko-fascist” som er motstander av frihandel og kapitalisme. Begrepet er noe uklart, men han ser ut til å se på seg selv som en slags naturverner som vil ta vare på biologisk mangfold og bevare økosystemer, men som inkluderer mennesket i dette mangfoldet.

Han mener at masseinnvandringen fra tropiske land til høye breddegrader truer de lokale menneskene som er tilpasset livet i nord, og henviser til det som er kjent som “The Great Replacement.”

Han skriver at han ble radikalisert etter et besøk i Frankrike hvor han fikk se hvordan den lokale menneskearten ble fortrengt av fremmede mennesker, og ønsket å gjøre noe med dette.

Målet er undertrykkelse

I manifestet sier han også at han mener at en rasekrig er uunngåelig og at han derfor ønsker å fremskynde en borgerkrig mens det ennå er tid til å snu utryddelsen av europeere. Ved å drepe uskyldige mennesker, inkludert barn, spådde han at venstresiden kommer til å bruke dette til å innføre massiv undertrykkelse av høyreorienterte. Han uttrykker forakt for konservatives svakhet, og vil motivere dem til motstand ved å la dem gjennomgå et så totalitært regime at de vil gjøre opprør.

Hevn

Han har også gitt uttrykk for at angrepet på moskeene var hevn for islamistisk kriminalitet og terror mot hvite. Den ene moskeen han angrep var blitt skrevet om i New Zealands medier som et arnested for islamistisk radikalisering. På våpenmagasinene sine hadde han skrevet navn på ofre for islamistisk terror, slik som svenske Ebba Åkerlund, eller stedsnavn slik som Rotherham, hvor unge hvite jenter ble voldtatt av sexmisbrukt av muslimske menn i en årrekke uten at myndighetene grep inn.

Dobbeltmoral

Massemorderen spår at venstresiden kommer til å utvise dobbeltmoral i kollektiv fordømmelse: Når islamske terrorister begår grufulle handlinger er venstresiden raskt ute med å mane til forsiktighet om å ikke dømme muslimer kollektivt som følge av handlingene til noen få ekstremister, mens han spår at de vil gjøre det motsatte i dette tilfellet, når en hvit ekstremist begår en grufull handling. Han sier da at venstresiden vil bruke hans grufulle handlinger til å kollektivt dømme alle hvite konservative som er opptatt av å bevare kulturell egenart.

Lykkes han?

Så langt tyder alt på at begivenhetene følger hans plan. Venstresiden har programmatisk og forutsigbart fulgt hans spådommer til punkt og prikke og gjør seg selv derfor til brikker i hans perverse spill.

Dette er dårlige nyheter for de som ønsker å forhindre slik terror i fremtiden. Potensielle “øko-fascister” vil kunne se på venstresidens reaksjon at han spår rett om venstresidens totalitære atferd i sitt manifest og at de derfor vil la seg inspirere til å kopiere hans ugjerninger.

Det er lov til å håpe at det finnes moderate krefter på venstresiden som ønsker å forhindre denne type hevnangrep i fremtiden ved å gjøre det motsatte av det massemorderen ønsker, nemlig å inngå dialog og å ta på blodig alvor den bekymring som eksisterer og vokser blant europeere om å bli fortrengt fra sine urområder gjennom masseinnvandring.

ektenyheter