Hjem Ideologi Islamisme Leserinnlegg: Stopp Tyrkias imperialisme og islamisering av Norge

Leserinnlegg: Stopp Tyrkias imperialisme og islamisering av Norge

256
Tyrkias ambassade i Oslo. Halvdan Svartes gate 5. 0244 Oslo. Foto: Wikipedia. Public domain.

Av: Anders Trondstad

Mange nordmenn tenker på Tyrkia som et ferieland ved middelhavet, sol og sommer og eksotiske opplevelser. Enkelte har kanskje fått med seg at det har skjedd noe rart med den politiske situasjonen i landet da Recep Tayyip Erdoğan kom til makten. Men Tyrkia er så langt borte. Hva angår det oss? Hvorfor bry seg

Svaret er at Erdoğan har ambisjoner om å gjenopprette Tyrkia som Islamsk stormakt slik landet var under det ottomanske imperiet, og hans drømmer strekker seg helt til lille Norge.

Inntil nylig var Tyrkia det mest liberale muslimske landet i verden, men de sekulære byfolkene levde et barnefattig liv mens de religiøse i distriktene fikk mange barn. Erdoğan kom til makten ved at den demografiske balansen forskjøv seg i stadig mer islamistisk retning. Oppskriften som ga han makt ønsker han å bruke til å islamisere Europa, deriblant Norge.

Høres for utrolig ut til å være sant? Tyrkia investerer i dag aktivt i moskéer over hele Europa. I Norge har islamister kjøpt opp et bedehus i Bergen og omgjort til tyrkisk moské, og i Stavanger vil snart en stormoské finansiert av Tyrkia trolig se dagens lys. Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening vil at Drammen skal omdøpe noen av byens gater til tyrkiske navn for å styrke den flerkulturelle identitet.

Tenk litt over hvor problematisk dette er: en fremmed statsmakt finansierer deres statsreligions institusjoner i andre land. Hvor vil den nasjonale lojaliteten til medlemmene av disse moskéene ligge? Under litt mer prekære omstendigheter ville man ikke nølt med å si at dette er snublende nær femtekolonisme.

Erdoğan har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke har respekt for europeiske lands suverenitet. I forbindelse med valget i Tyrkia i 2018 ønsket han å drive valgkamp i Tyskland blant de 3 millioner tyrkerne i landet. Tyskland sa heldigvis klart ifra at landet ikke ville akseptere at en fremmed makt drev valgkamp der. Dette falt ikke i god jord hos Erdoğan.

Dette er ikke første gang han har vist total mangel på respekt for europeisk selvråderett. På et valgmøte i 2017 oppfordret han tyrkere i Europa til å ta over kontinentet gjennom fødselskanalen: “Ikke få tre, men fem barn! Dere er Europas fremtid!”

Erdoğan kan ha rett. Dersom en likegyldig norsk befolkning fortsetter å få svært få barn og står passivt og ser på at en fremmed makt ønsker å erstatte den norske befolkningen og dens kultur med folk og en religion som ikke har noen røtter her, kan fremtiden i Norge være islamsk.

Det er ennå ikke for sent, men demografi er en kulturkollisjon som skjer i sakte kino. Selv om vi ikke merker store endringer fra år til år, vil dine barnebarn eller oldebarn kunne vokse opp i et land du ikke vil kjenne deg igjen i. Hvis du vil unngå dette bør du våkne opp av din behagelige tornerosesøvn og bidra til å stoppe denne frontkollisjonen mens vi ennå har tid.

Still opp!

Vi arrangerer den tverrpolitiske demonstrasjonen “Nei til tyrkisk imperialisme og islamisering av Norge!” den 23. februar fra kl. 15.00 utenfor den tyrkiske ambassaden i Oslo. Vi oppfordrer alle nordmenn som ønsker å bevare Norge som selvstendig nasjon og folk til å stille opp!

ektenyheter