Hjem Kulturkrig Forsker mener det er rasistisk å ønske at nordmenn skal være i...

Forsker mener det er rasistisk å ønske at nordmenn skal være i flertall i Norge

3110
Foto: Faksimile fra Rogaland Avis.

Forsker Terje Emberland mener biblioteker i Norge noen ganger er “for rause” med å leie ut sine lokaler.

Forskere Terje Emberland går i Rogaland Avis (bak betalingsmur) langt i å antyde at biblioteker i Norge ikke burde leie ut lokaler til nasjonalkonservative partier. Emberland antyder også at det er rasistisk å kalle nordmenn for urbefolkning og ønske at nordmenn skal være et klart flertall i Norge.

I en pressemelding publisert på Selvstendighetspartiets nettsider skriver partiet følgende:

Seniorforsker ved HL-senteret Terje Emberland, hevder i Rogaland Avis at partiprogrammet til Selvstendighetspartiet er rasistisk, og synes biblioteker noen ganger er “for rause” med å leie ut sine lokaler.

Emberland mener at Selvstendighetspartiet er rasistisk ettersom partiet vil at Norges urbefolkning, skal forbli et klart flertall i Norge. Denne type retorikk tar Selvstendighetspartiet sterk avstand fra.

Igjen viser dinosaurmedia at de ikke driver med journalistikk i tradisjonell forstand, men politisk aktivisme hvor de innhenter “eksperter” som har en tydelig politisk slagside og som ikke er interessert i å vite hva vi faktisk mener, men heller velger å demonisere oss ved “guilt by association. Dette er svært uredelig.” – Bjørn Christian Rødal

Vi lar oss ikke bølle til taushet av antidemokratiske krefter. At det skulle være rasistisk å mene at nordmenn skal være et klart flertall i Norge er absurd. Å være norsk består av en etnisk og en kulturell komponent. Om man overfokuserer bare på en av delene blir det feil. Det er uryddig når en forsker går så langt i å legge ord i munnen vår og tilskrive oss meninger og holdninger vi ikke har.” – Ellen Due Brynjulfsen

Etter vellykkede møter i Oslo, Bergen og Stavanger fortsetter Selvstendighetspartiet sin turné. De neste ukene står Sandnes, Nittedal, Høvik, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Trondheim og Tromsø for tur.

Se også: [Video] Selvstendighetspartiet utsatt for forsøk på no-platforming i Stavanger.

ektenyheter