Infant
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Demokrat-guvernøren Ralph Northam forsvarer et nytt super-kontroversielt lovforslag som vil lovliggjøre abort helt frem til fødsel, og som i verste fall vil muliggjøre følgende, slik Northam selv sier det:

«Når man snakker om abort i 3. semester, dette er noe som gjøres med samtykket til moren og flere leger, og det gjøres i tilfeller hvor fosteret kanskje har sterke deformasjoner, eller når fosteret kanskje ikke er levedyktig.

Så i dette eksemplet, hvis moren holder på å føde, så ville barnet bli født ferdig, holdt komfortabelt, barnet kunne blitt gjenopplivet hvis foreldrene ønsket det, og deretter ville legene og moren hatt en diskusjon.»

Noen kan tolke det som passiv dødshjelp for et lite levedyktig barn etter en mislykket abort. Andre tolker dette som at han mener det skal være greit å aktivt gjennomføre «aborten» etter fødselen, blant annet ‘The Patriot Nurse’, som tidligere har jobbet som nyfødt-sykepleier, og understreker at en slik «abort» vil bryte Nightingale-eden for sykepleiere:

ektenyheter