Foto: Illustrasjonsbilde, Skjermdump fra Youtube.com.

Leserinnlegg: Bjørn Christian Rødal.

Den tyske Junge Freiheit-journalisten Billy Six sitter fengslet i Venezuela og risikerer 28 års fengsel for å ha rapportert om forholdene i landet. Han har skapt seg et navn ved å rapportere relevante nyheter fra konfliktområder. Han startet sin karriere som krigsreporter i 2011 i Egypt under den “Arabiske våren”.

I 2012 ble han pågrepet av det syriske militæret for å angivelig ha tatt seg ulovlig inn i landet, og ble holdt i tre måneder. Han har også dekket konfliktene i Libya, Libanon og Ukraina.

Under migrantkrisen i 2015 ble Six kjent for dokumentaren “Flyktningløgnen” på Junge Freiheit TV. Han fulgte syriske migranter over en lengre periode på deres ferd til Europa og dokumenterte en rekke problematiske forhold som ikke kom frem i mainstream-media. Six har altså ikke vært redd for å være politisk ukorrekt og kompromissløs i sin søken etter sannhet. Takket være hans innsats fikk mange europeere innsikt i både uredeligheten til mange av de som “flyktet” til Europa, og medias villighet til å gjøre seg selv til et propagandaredskap for de som ønsket åpne grenser og fri innvandring.

Venezuela

Denne gangen befinner Billy seg i Venezuela. Han har rapportert om kritikkverdige forhold i landet som har forårsaket at over 3 millioner venezuelianere nå er på økonomisk flukt fra sitt eget hjemmland. Dette oppleves selvfølgelig som svært ubehagelig for myndighetene i Venezuela og er noe som de ønsker å holde skjult.

Det journalistiske arbeidet til Billy Six er av kritisk betydning for folkeopplysningen og er helt nødvendig for å kunne ha en informert og fornuftig samfunnsdebatt.

Billy trenger vår hjelp

På grunn av sin rapportering fra Venezuela så sitter han nå fengslet under tvilsomme beskyldninger om opprør, brudd på sikkerhetssoner og “spionasje”. Han risikerer 28 år i fengsel. Ytringsfriheten og pressefrihet er det første som ryker når totalitære krefter tar over, og Venezuela er intet unntak. For hans modige og ærlige rapportering fra den menneskeskapte katastrofen i et av verdens mest råvare- og ressursrike land har Maduro-regimet nå fengslet han.

“Beviset” er at et av hans bilder som angivelig skal være tatt innenfor en avgrenset sikkerhetssone under et folkemøte med president Nicolás Maduro. Alt han har gjort er å intervjue folk på gaten og fortelle ærlig om hva han har sett og hørt.

Billy Six trenger vår hjelp. Tyske myndigheter sin innsats så langt i denne saken har skuffet stort. Dette er en tydelig forskjellsbehandling sett opp imot tilsvarende saker, slik som de gangene da tysk-tyrkiske journalister har havnet i trøbbel med regimet til Erdogan i Tyrkia. I disse tilfellene så har tyske myndigheter protestert høylytt med støtte i hele det politisk korrekte kommentariatet. Når det kommer til Billy Six derimot så har hele den liberale “skravleklassen” vært øredøvende stille. Det er rimelig å anta at den labre innsatsen fra tyske myndigheter og fraværet av kritikk fra “skravleklassen” skyldes Billy Six sin politiske orientering som nasjonalkonservativ journalist.

Dette kan ingen god patriot leve med. Derfor arrangerer jeg en tværrpolitisk støttemarkering for Billy Six foran den tyske ambassaden i Oslo lørdag 19. Januar kl. 1500.

La oss legge politiske uenigheter til side og komme sammen i en felles sak for ytring- og pressefrihet. Billy Six er en hedersmann og journalist med integritet som fortjener en utstrakt hånd. Hjelp oss å legge press på den tyske regjeringen. Ta forbindelse med representanter fra ditt parti og gjør saken kjent. Spre budskapet til alle du kjenner og still opp!

#FreeBillySix

Dette innlegget ble først publisert på verdidebatt.no

ektenyheter