Hjem Utenriks Østerrike Identitäre Bewegung Österreich frifunnet for ansporing til hat

Identitäre Bewegung Österreich frifunnet for ansporing til hat

99
Foto: "Islamisering dreper!" Martin Sellner, Facebook.

Den høyeste rettsinstansen i de østerrikske delstatene Kärnten og Steiermark, har frifunnet 17 medlemmer og sympatisører av Generasjon Identitet Østerrike (Identitäre Bewegung Österreich)

Document.no omtaler frifinnelsen og skriver:

Oberlandesgericht i Graz, som er den høyeste rettsinstansen i de østerrikske delstatene Kärnten og Steiermark, har frifunnet 17 medlemmer og sympatisører av organisasjonen Identitäre Bewegung Österreich for ansporing til hat. Det melder Kronen Zeitung.

I Graz i april 2016 hadde bevegelsen hengt opp et 16 meter bredt banner med påskriften «Islamisering dreper» og dynket det med teaterblod. I juni 2016 stormet flere av de siktede en forelesningssal ved universitetet i Klagenfurt, hvor det pågikk en forelesning om asyl og migrasjon. Og i mars 2017 hengte bevegelsen opp et banner på ytterveggen til den tyrkiske ambassaden i Wien, med en oppfordring til Tyrkias president Erdogan om å «hente sine tyrkere hjem».

Les også: Intervju med Martin Sellner, leder for Identitærbevegelsen i Østerrike. 

Et patriotisk «Greenpeace»

Generasjon Identitet omtales ofte som et «patriotisk Greenpeace» og talspersoner siterer gjerne ledere av «White Rose»-bevegelsen, en gruppe anti-nazi-aktivister og intellektuelle som gjorde mostand mot diktatoren Adolf Hitler i Tyskland under andre verdenskrig. Gitt disse innflytelsene, er det ikke overraskende at de identitære har tatt etter protestmetodene fra miljøaktivister og venstrebevegelsen på 60-tallet.

Les også: Martin Sellner (Identitäre Bewegung Österreich) speech at Eldorado bokhandel.

Identitær er en bevegelse, individ eller gruppe som har den etniske og kulturelle identiteten sentralt plassert i sin verdensanskuelse. Et fokus på kulturell bevaring og utvikling kombinert med en radikal kritikk av den vesteuropeiske samtiden preger bevegelsen. Identitarismen har sine røtter i Frankrike, men har også spredt seg til Skandinavia og andre deler av Europa.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge Identitærbevegelsen tett.

ektenyheter