Hjem Løgn Alternative Fakta ..fra VG

Alternative Fakta ..fra VG

410
Faksimile

Etablissement-mediene har ivrig harselert med uttrykket «Alternative fakta» ettersom det kan brukes til å sverte President Trump og tilhengere, men presenterer stadig slikt selv.

Også VG har gjort narr av Kellyanne Conway’s begrepsbruk og presentert uttrykket «Alternative fakta» som om det ikke kan finnes slikt og derved i praksis betyr «løgn» eller «oppspinn».

Men med bare ørlite velvilje bør «Alternative fakta» kunne forståes som «andre fakta» eller «flere fakta» om en gitt situasjon. Det er vel faktisk objektivt mer nærliggende og logisk, begrepsmessig/språklig sett, enn Trump-haternes tolkning.

Samt at det også samsvarer godt til situasjonen som gjorde «Alternative fakta» begrepet berømt (beryktet) – dvs. krangelen om antallet tilskuere til innsettelsen av President Trump – ettersom Conway refererte til at President Trump’s pressesekretær jo nettopp listet opp diverse annen faktainformasjon om den aktuelle situasjonen (presidentinsettelsen), som endringer i areal-bruken fra tidligere presidentinnsettelser, billettsalget i T-banen, antall tilskuere via internett/TV/etc., enn den ene faktainformasjonen som Trump-haterne var opptatt av, nemlig bilder av tilskuermassen fra en bestemt vinkel sammenlignet med bilder fra Obama’s innsettelse.


VG’s alternative fakta

Og nå presenterer altså VG i løpet av bare 2 dager, svært motstridende informasjon om en og samme situasjon, nemlig Norges rangering på «likestillings-lister».

Men de alternative faktaene fra VG, nemlig at

  1. ‘..Den amerikanske tenketanken Council on Foreign Relations (CFR) publiserte nylig en liste over hvilke land som har mest likestilt arbeidsliv..For å finne Norge, må du helt ned til 54. plass..’
  2. ..Det er kun Island som er bedre enn Norge i verden på likestilling mellom kjønnene, ifølge en fersk oversikt fra World Economic Forum..

..er vel begge korrekte i og for seg, de også?


Har VG sendt beklagelse til Kellyanne Conway?

ektenyheter