Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Har regjeringspartiet Høyre gitt etter for flerkultur og den muslimske stemmeblokken i Oslo?

Muslimske Saida Begum (31) er ifølge NRK innstilt som nr. 2 på Oslo Høyres liste til kommunevalget. Eirik Lae Solberg (47) er førstevalget, Solberg ligger ifølge NRK an til å bli byrådslederkandidat, og Begum ordførerkandidat.

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 3. desember.

Det kan bli interessant å se hva et eventuelt valg av Begum som Høyres ordførerkandidat vil ha å si for partiets rekruttering. Unge Høyre har historisk vært mot kvotering og argumentert sterkt for at den mest kvalifiserte skal bli valgt, og at det er umoralsk å legge kjønn eller religion til grunn når stillinger skal besettes.

Nå er ikke redaksjon i Ekte Nyheter oppdatert på den nøyaktige andelen av muslimske kvinner i Høyre, men noe sier oss at Begum har blitt kvotert inn og at det må oppleves som blodig uretferdig for de etnisk norske eller kristne kandidater som blir forbigått i denne prosessen.

ektenyheter