Foto: Skjermdump fra www.identitaer.dk

Generation Identitær gjennomførte satirisk aksjon mot FNs migrantavtale. 

Den patriotiske ungdomsbevegelsen Generation Identitær (Generasjon Identitet sin avdeling i Danmark) gjennomførte søndag en demonstrasjon mot FNs migrantavtale, Global Compact for Migration (GCM) i København sentrum.

Foto: Skjermdump fra www.identitaer.dk

På sine nettsider skriver organisasjonen følgende:

«Udskiftningsteknikere fra FN’s Agentur for Udskiftning af de Europæiske Befolkninger var i dag at finde i Indre By i København. En vigtig del af FN’s migrationspagt er at uddanne befolkningerne i de modtagende lande til at omfavne multikultur og masseindvandring. Selv om pagten først underskrives officielt i december, satte udskitningsteknikerne gang i uddannelsesindsatsen allerede i dag, med oplysende skilte, taler og løbesedler

Foto: Skjermdump fra www.identitaer.dk

På løpeseddlene stod det:

Alt for længe har Europas befolkninger lukket sig om selv. Holdt deres rigdomme og fremskridt for sig selv, mens folk i Afrika og Asien har levet i armod. Man har ganske vist taget imod en beskeden mængde migranter, men for os i FN er det slet ikke nok. Det skal være slut med Europa som vi kender det, og primitive forestillinger om ”egen kultur”; en global og åben kultur bør træde i stedet.

Med vores migrationspagt, som også Danmark underskriver i december, vil vi gøre Europa endnu mere mangfoldigt. Vi vil blandt andet sørge for at illegale migranter bliver legale og nemmere kan få visa og adgang til overførselsindkomster, samt sætte ind med uddannelse til journalister og befolkning, så alle kommer til at se lyset i den store befolkningsudskiftning af Europa.

At se sit eget land og sin kultur som noget ”bevaringsværdigt” er sygt. I hvert fald, hvis man er europæer. For lad os se det i øjnene: Europa har aldrig gjort andet end at udnytte resten af verden. Derfor anbefaler vi i FN’s Agentur For Udskiftning Af De Europæiske Befolkninger, at Danmark underskriver migrationspagten. Sammen kan vi kurere de undertrykkende strukturer i Europa!

Denne typen latter-aksjonisme (laughter activism) er et av kjennetegnene til Generasjon Identitet og er en sofistikert måte å nå ut til folk på.

Foto: Skjermdump fra www.identitaer.dk

Les også: Generasjon Identitet demonstrere mot bandekrig og for remigrasjon i København

I Østerrike har også de identitære benyttet seg av latter-aksjonismen gjennomført en rekke spektakulære stunt og aksjoner hvor de blant annet har gjort narr av Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan.

I slutten av juli lanserte Martin Sellner, leder for Identitærbevegelsen i Østerrike, en underskriftskampanje for å hindre migrasjonspakten. Den har i skrivende stund over 78.000 signaturer. Det er også lansert underskriftskampanjer mot FNs migrasjonsavtale i Storbritannia og Norge.

Identitærbevegelsen i Tyskland og Østerrike tok også til gatene og demonstrerte mot FNs migrasjonsavtale i november.

Høyrehipstere
Identitærbevegelsen er svært bevisst på hvilket budskap de ønsker å formidle. I intervjuer distanserer talspersoner  bevegelsen fra det røffe, historiske imaget patriotiske bevegelser har hatt tidligere. Enkelte ledere, som Martin Sellner, refererer til identitære som “høyreorienterte hipstere” og har tatt i bruk hashtaggen #ibster som spiller på forkortelsen IB (fra Identitäre Bewegung) og hipster.

Identitær er en bevegelse, individ eller gruppe som har den etniske og kulturelle identiteten sentralt plassert i sin verdensanskuelse. Et fokus på kulturell bevaring og utvikling kombinert med en radikal kritikk av den vesteuropeiske samtiden preger bevegelsen. Identitarismen har sine røtter i Frankrike, men har også spredt seg til Skandinavia og andre deler av Europa.

Ekte Nyheter vil fortsetter å følge Identitærbevegelsen.

ektenyheter