Foto: Skjermdump fra https://t.me/IdentitaereDeutschland

Identitærbevegelsen i Tyskland og Østerrike tok til gatene og demonstrerte mot FNs migrasjonsavtale, Global Compact for Migration (GCM) i Bautze, Aachen og Wien i helgen.

I slutten av juli lanserte Martin Sellner, leder for Identitærbevegelsen i Østerrike, en underskriftskampanje for å hindre migrasjonspakten. Den har i skrivende stund over 69.000 signaturer. Det er også lansert underskriftskampanjer i Storbritannia og Norge.

Les også: FrP sier nei til FNs migrantavtale, hva sier Høyre?

Identitær er en bevegelse, individ eller gruppe som har den etniske og kulturelle identiteten sentralt plassert i sin verdensanskuelse. Et fokus på kulturell bevaring og utvikling kombinert med en radikal kritikk av den vesteuropeiske samtiden preger bevegelsen. Identitarismen har sine røtter i Frankrike, men har også spredt seg til Skandinavia og andre deler av Europa.

ektenyheter