Leder av 17. mai-komiteen i Oslo Kamzy Gunaratnam uttalte til Aftenposten at  – Det er feil at én minoritet tilpasser seg majoritetssamfunnet, da hun tiltrådte som varaordfører i Oslo.

Mange nordmenn spurte nok seg selv om det er mer sannsynlig å bli valgt som leder av 17. mai-komiteen i Oslo om man ikke er etnisk norsk når det ble klart at enda en person med innvandrerbakgrunn ble valgt til den symboltunge stillingen.

Nå har imidlertid Gunaratnam kontroversielle uttalelser fra 2007 hvor hun tar avstand fra integrering gjort valget av henne som leder av 17. mai-komiteen i Oslo enda mer bisart.

«Jeg har sagt til Raymond (Johansen) at vi bør bannlyse det. Integrering betyr at én minoritet tilpasser seg majoritetssamfunnet, og det er feil. Idéen folk har om at i Norge har vi norsk kultur, og at folk som kommer må tilpasse seg, er litt rar. Verden er i endring. Norge er i endring. Norsk kultur er i endring. Se på alle disse byene vi nordmenn tiltrekkes av – de er jo smeltedigler der folk gir, tar, endrer og forandrer seg med samfunnet. Jeg aksepterer ikke premisset om at «norsk er norsk og sånn blir det». Jeg tror ordet som beskriver prosessen vi skal gjennom er inkludering: At alle tilpasser seg alle»
– Gunaratnam, Aftenposten 2007.

I 2015 gikk hun langt i å anklage FrP sin innvandringspolitikk og retorikk til å være en medvirkende årsak for den antisosiale oppførselen til unge kriminelle med innvandrerbakgrunn.

Sint varaordfører i Oslo

Khamshajiny Gunaratnam (AP) er varaordfører i Oslo. Virker som hun og Raymond Johansen har bestemt seg for en aggressiv debattstil før lokalvalget i 2019. Skal skriking, Grorud-dialekt og fekting med armer skremme motstanderene? AP skylder på FrP for den raskt økende kriminaliteten i hovedstaden. Problemene har selvfølgelig ingenting med muslimsk innvandring og flerkultur å gjøre. Her er hele VG-debatten: https://www.vgtv.no/video/158477/slik-reagerer-hun-paa-frps-advarsel

Gepostet von APs Rikskringkasting am Dienstag, 22. Mai 2018

Slike settler-holdninger burde ha diskvalifisert Kamzy Gunaratnam fra alle offentlige verv i Norge, ikke mist som leder av 17. mai-komiteen i landets hovedstad.

ektenyheter