Foto: Faksimile fra Dagbladet. Morten Lorentzen avbildet med medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen 1. mai 2017.

Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) og Aksjonsgruppe Ytringsfrihet med uærlig spill før søndagens demonstrasjon mot FN’s migrasjonsavtale i Oslo.

Søndag den 25 november arrangerte Frode Blegen, en demonstrasjon mot Marrakesh-avtalen (FNs migrasjonsavtale) på Eidsvoll plass, utenfor Stortinget. I et leserinnlegg på Resett skriver han at «markering gikk fredelig for seg og jeg vil takke de ca 150 som trosset kulden og deltok på arrangementet.»

Blegen skriver så vider at han ble lurt til å la en person tale på arrangementet som ikke burde ha fått talt:

«Dessverre valgte jeg la Morten Lorentzen fra Aksjonsgruppe Ytringsfrihet være en av talerne på arrangementet. Jeg ble kontaktet av FMI om en «Morten» kunne få tale. Jeg etterspurte hva han het til etternavn, men det ble ikke besvart. Det var noen hektiske dager så jeg glemte dessverre å følge opp, og jeg forstår nå hvorfor de ønsket å holde hans etternavn skjult for meg frem til han stod på talerstolen.

La meg gjøre det helt klart; personer som Lorentzen, oppfordrer til rasekrig og truer familien til journalister er ikke velkommen som taler på arrangement jeg står bak

Trusler
Truslene Blegen viser til er de Lorentzen kom med til redaktør i Filter media, Harald S. Klungtveit, etter at de avslørte at han hadde deltatt i demonstrasjonen til den nynazistiske organisasjonen Den Nordiske Motstandsbevegelsen i Falun i Sverige 1. mai i fjor.

Lorentzen er nå siktet for å ha sendt flere tekstmeldinger og for å ha lagt igjen muntlig telefonsvarerbeskjed til Klungtveit hvor skal ha skrevet:

«Ditt SVIN! Fungerer som stormtroppene for PeST. Treffes i f.stad 29! K9anpfgrüSS!»

I en muntlig telefonsvarerbeskjed samme dag skal Lorentzen i følge Dagbladet igjen ha kalt Klungtveit et «jævla svin». I telefonbeskjeden skal han ha sagt: «nå skal du få kjørt deg i ræva di den tjueniende, asså. Ser jeg deg der – vær jævla forsiktig asså, for da skal jeg ha en samtale med deg. (…) Og en liten opplysning: pass på familien, a

Dagen etter, den 17. juni 2017, skal Lorentzen igjen ha kontaktet Klungtveit. Først på tekstmelding hvor han skrev:

«Ring meg nu, ditt SVIN! PeST SVIN! Hils din familie … ACHTUNG! RING NÅ!!! RASEKRIG!»

Samme kveld skal Klungtveit også ha fått en oppringning fra Lorentzen og en ny muntlig telefonsvarmelding hvor Lorentzen krever at Klungtveit ringer ham opp igjen i løpet av 30 minutter. «Ellers blir jeg mer forbanna enn jeg er nå. Og jeg har full opplysning på deg. Jeg representerer også anti-AFA. Ditt jævla svin

Blod og rase
I et intervju med Dagbladet 26 juli i fjor sa Lorentzen at: «Vårt blod og vår rase står sentralt. Den nordiske germanske rasen utgjør knapt 7 prosent av verdens befolkning, og masseinnvandringen blander ut vårt blod

Intervjuet var gitt i forbindelse med at han representerte en gruppe som het «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet» som søke planla å demonstrer i Østfold samme helgen som Den nordiske motstandsbevegelsen. Lorentzen planlagte demonstrasjon ble aldri gjennomført.

I et intervju med Maria Zähler på mandag blir Lorentzen presentert som landsstyremedlem i Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI). Det virker som om Zähler ikke var klar over hvem Lorentzen er. I intervjuet sier Lorentzen at det vil bli gjnnomført en ny demonstrasjon mot FN’s migrasjonsavtale på fredag den 30 november, men det er tvilsomt om Lorentzen vil klare å gjennomføre det.

Ny demonstrasjon 9 desember
Derimot har Lena Andreassen annonsert en Markering Mot FN’S Migrasjonsavtale  søndag 9 desember med en rekke talere. Ekte Nyheter har vært i kontakt med Andreassen og forstår det slik at Lorentzen ikke er ønsket som deltaker på dette arrangementet.

ektenyheter