Hjem Politikk Usikkerhet knyttet til om Norge vil signere FNs migrasjonsavtale

Usikkerhet knyttet til om Norge vil signere FNs migrasjonsavtale

396

Bare USA og Ungarn var imot da 190 land i FN 13. juli i år ble enige om en internasjonal samarbeidsavtale om migrasjon og migranter som heter The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration (GCM).

Siden da har Australia meldt avbud og Polens innenriksminister Joachim Brudzinski anbefaler nå at Polen trekker seg.

I Østerrike har både Folkepartiet (ÖVP) og Frihetspartiet (FPÖ) annonsert at de ikke vil undertegne avtalen i sin nåværende form. Ifølge Østerrikes forbundskansler, Sebastian Kurz, har også danske myndigheter uttrykt bekymring for avtalens innhold.

Inntil for noen få dager siden var det dog ingenting som tydet på at Norge ikke ville signere, men mandag den 15. oktober skrev FrPs innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim følgende i en offentlig tråd om avtalen på Facebook: “Vi jobber med å belyse alle sider av saken og regjeringen har ikke fattet noen beslutning”

Det er meget oppløftende at regjeringen ikke har fattet en besutning og at FrP i går gikk ut å sa at de avviser avtalen.

Ekte Nyheter forventer nå at FrP kjenner sin besøkelsestid og gjør det som trengs for å stoppe avtalen i regjeringen.

Les også: FrP sier nei til FNs migrantavtale, hva sier Høyre?

Selv om avtalen ikke er juridisk bindende og den ikke nevner noen tall på en eventuell økning av antall migranter til Europa, er det tydelig hva ånden i avtalen legger opp til.

FN legger heller ikke skjul på dette, men har tvert imot laget en reklamefilm for avtalen som ble lastet opp på FNs offisielle Youtube-kanal 22 september i år. Det er åpenbart at ideen med avtalen er å fasilitere økt migrasjon til Europa.

Kilder: UN, Facebook, Nettavisen, Aftenposten, Youtube, Reuters, Resett, Breitbart, TheaustralianEkte Nyheter, Resett.

ektenyheter