Foto: Fotomontasje. Bilde til venstre ble benyttet av den svenske avisen Aftonbladet. Bilde til høyre fra norsk presse.

Svenske Aftonbladet valgt å sensurer bildet av «svensk» knivmorder i 5 timer.

Den antatte knivmorderen som myrdet Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i Oslo mandag 15 oktober med over 20 knivstikk, er nå identifisert.

Han heter Makaveli Lindén (20) og skal være svensk statsborger. Han het tidligere Christian Bo Lindén. Det er ukjent om mannen er første- eller andregenerasjons innvandrer. Flere medier skriver nå at mannen skal være godt kjent av politiet i Sverige og han ble fjor dømt for knivran etter at han tok seg inn i et kollektiv midt på natten og truet dem som bodde der.

VG skriver at: «I dommen påpekes det at de fornærmede opplevde hendelsen som skremmende, selv om ingen ble skadet. Han har «vist hensynsløshet og råhet gjennom å ta seg inn i boligen gjennom det åpne vinduet på et tidspunkt når de fornærmede sov, og gjerningen har innebåret et alvorlig angrep på deres trygget», står det skrevet i dommen

Til tross for at mannen ble internasjonalt etterlyst gjennom Interpol valgte svenske Aftonbladet å sensurer bildet av den «svensk» knivmorder de første 5 timene etter at det hadde publisert etterlysningen i dag.

Media i Sverige er beryket for å ikke rapportere nyheter som kan sette innvandring til landet i et dårlig lys og sensurer vanligvis etterlysninger hvor menn av utenlandsk opprinnelse er siktet for grov vold og voldtekt.

Les også: Ny nettside i Sverige publiserer oversikten gamlemedia fortier.

Taust fra Antirasistisk Senter

Som ved andre tilfeller av hatkriminalitet mot europeere vi har omtalt tidligere er det også nå taust fra Antirasistisk Senter.

Les også: Antirasistisk Senter – et studie i selektiv omsorg.

ektenyheter