Hjem Politikk Dobbeltmoral PKmedia forfekter overmennesker (journalister) og undermennesker (oss andre)

PKmedia forfekter overmennesker (journalister) og undermennesker (oss andre)

112
Faksimile
Jamal Khashoggi saken blant andre, illustrerer at gjelder det en av deres egne så ser mange journalister og medier ut til å mene, at «himmel og jord» gjerne må settes i bevegelse.

Gjelder situasjonen oss vanlige dødelige er reaksjonen høyst varierende. Etter hva som passer den overordnede agenda.

Et annet eksempel på denne selvopphøyethet, kom da CNN instruerte seerne om at kun de (media) hadde lov til å ihendeha Wikipedia publiseringer, med begrunnelse at de var stjålne dokumenter. Men for dem selv var det noe heeelt annet:

FRA DAILY CALLER: “Also interesting is, remember, it’s illegal to possess these stolen documents,” Cuomo says. “It’s different for the media, so everything you’re learning about this, you’re learning from us.”

Diverse journalister er også notert (for eksempel ifbm. injurie-lovgining som Donald Trump har snakket en del om) argumenterende for at de selv er hevet over den ene eller den andre type “ytringsansvar”  ..samtidig som de svært så gjerne deltar i å pålegge oss andre slikt.

I USA, gjerne ved å hevde at de har en slags spesiell autorisasjon i Grunnloven. Forbud av opprettelse av lovverk som begrenser (abridging) pressens frihet er riktignok spesifikt nevnt i det mye omtalte First Amendment, men det er nevnt etter at forbud mot lovverk som begrenser ytringsfrihet (freedom of speech) helt generelt, er spesifisert. Da må vel benevnelsen gjelde andre deler av pressens virke, enn selve ytringsfriheten?

FRA CORNELL LAW SCHOOL:
Amendment I
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

 

Og i Norge?

Som tidligere omtalt foregår denne typen diskriminering – oss og dem tenkning – også her: –Høyesterett innrømmer at journalister er mer beskyttet enn andre

ektenyheter