Hjem Falske nyheter NTB (og Elizabeth Warren) med Falske Nyheter

NTB (og Elizabeth Warren) med Falske Nyheter

163
Faksimile

NTB bedriver igjen villedning av publikum via flere større medier.

Ingressen spesifiserer altså «urfolksgener» for hva USAs President Donald Trump har lovet penger ved DNA-beviser for, mens sitatgjengivelsen av Trump i selve teksten spesifiserer «er indianer«:

Faksmile

(Du kan se opptak av situasjonen her )

 

Funn av urfolksgener er ikke på noe fornuftig vis det samme som å faktisk være innfødt Amerikaner (Native American), som er hva «Indianer» som kjent ble en betegnelse for.

Saken blir ikke bedre av at Senator Elzabeth Warren endatil har spesifisert at hennes mor var ‘..part Cherokee and part Delaware..‘ samtidig med at hennes DNA-test iflg. flere kilder, ble sammenlignet mot DNA fra Mexico, Peru og Colombia.
Tross disse krumspring viste Warren’s DNA test bare 1/64 til 1/1024 dels Indianer-avstamming. Kanskje!

 

Brukt av Warren til egen vinning

Denne saken er heller ingen bagatell, ettersom Warren har benyttet påstandene til karrieremessig økonomisk og politisk vinning, gjennom fordeler som gis hvis man får plassert seg i kategorien «minoritet».

 

Og hva mener de faktiske Cherokees?

CHEROKEE NATION SECRETARY OF STATE CHUCK HOSKIN JR.:
«A DNA test is useless to determine tribal citizenship. Current DNA tests do not even distinguish whether a person’s ancestors were indigenous to North or South America,» Cherokee Nation Secretary of State Chuck Hoskin Jr. said. «Sovereign tribal nations set their own legal requirements for citizenship, and while DNA tests can be used to determine lineage, such as paternity to an individual, it is not evidence for tribal affiliation.

Using a DNA test to lay claim to any connection to the Cherokee Nation or any tribal nation, even vaguely, is inappropriate and wrong. It makes a mockery out of DNA tests and its legitimate uses while also dishonoring legitimate tribal governments and their citizens, whose ancestors are well documented and whose heritage is proven. Senator Warren is undermining tribal interests with her continued claims of tribal heritage.»

 

Reaksjoner i sosiale medier

Den republikanske senator Orrin Hatch har kanskje den morsomste kommentaren:

Faksimile

 

PS. Synd også Resett ble med på villedningen.

 

ektenyheter