Fake news
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Mens likene fra synagogemassakren var varme skrev NTB at masseskytinger knyttes til over 30.000 dødsfall hvert år i USA. Tolkningen mange lesere kan trekke er at masseskytinger fører til alle disse dødsfallene, noe som er ekstremt langt fra sannheten.

30.000-tallet viser hvor mange årlige amerikanske dødsfall som er relaterte til skytevåpen. Majoriteten av disse er selvmord. Kun en liten brøkdel av disse dødsfallene kommer fra masseskytinger.

Hvor mange som dør av masseskytinger avhenger av hvordan du definerer masseskytinger. Mother Jones har en liste over alle hendelser hvor mer enn 2 personer har blitt drept av skudd, og med den definisjonen har 860 mennesker blitt drept totalt i hele perioden fra 1982 frem til synagogemassakren i går, 27. oktober 2018.

Kilder: NTB via Resett, Mother Jones, The Guardian

ektenyheter