Foto: Generation Identitær

Patriotisk “Greenpeace” øker aktiviteten i Danmark.

Torsdag 11. oktober gjennomførte Generation Identitær (Generasjon Identitet sin avdeling i Danmark) en aksjon under slagordet ”Stop bandekrig – Remigration nu!” i bydelen Nørrebro i indre København.

På sin sterkt sensuerte Facebookside skriver den patriotiske ungdomsorganisasjonen at de krever asylstopp, utvisning av kriminelle migranter, at migranter som har fått innvilget asyl skal reise hjem når krigen er over og at myndigheten må starte remigrasjonsprosessen.

Et patriotisk «Greenpeace»

Gruppens talskvinne i Danmark, Aurelija Aniulyte er veldig klar over inntrykket gruppen gir. I intervjuer snakker hun rolig og reflektert. Gruppen skiller seg tydelig fra det røffe, historiske imaget tidligere innvandringskritiske bevegelser har hatt.

Gruppen omtales ofte som et «patriotisk Greenpeace» og talspersoner siterer gjerne ledere av «White Rose»-bevegelsen, en gruppe anti-nazi-aktivister og intellektuelle som gjorde motstand mot diktatoren Adolf Hitler i Tyskland under andre verdenskrig. Gitt disse innflytelsene, er det ikke overraskende at de identitære har tatt etter protestmetodene fra miljøaktivister og venstrebevegelsen på 60-tallet.

Se også: [Video] Tankekrim Episode 10 – IDENTITÆR Danmark /m Aurelija Aniulyte

Identitær er en bevegelse, individ eller gruppe som har den etniske og kulturelle identiteten sentralt plassert i sin verdensanskuelse. Et fokus på kulturell bevaring og utvikling kombinert med en radikal kritikk av den vesteuropeiske samtiden preger bevegelsen. Identitarismen har sine røtter i Frankrike, men har også spredt seg til Skandinavia og andre deler av Europa.

ektenyheter