Hjem Kulturkrig SVT med skivebom, ente opp med å hjelpe SD

SVT med skivebom, ente opp med å hjelpe SD

261

SVT er så politisert og desperate etter å sverte Sverigedemokraterna (SD) at de nå kan ha gitt partiet seieren på et sølvfat etter gårdagens skandale.

Det var i forbindelse med gårsdagens valgkampdebatt i SVT, Sveriges Television, at SD leder Jimmie Åkesson uttalte seg moderat om innvandring og integrering da han ble avbrutt av Centerpartileder Annie Lööf. I sin direktesending etter debatten valgte SVT å ta avstand til Åkessons uttalelser. Programleder Martina Nord sa at kanalen tok avstand fra uttalelsen som de kalte «grovt generaliserende».

Bråket eskalerte ytterligere da Landahl i et intervju med Expressen etterpå uttalte at Åkesson «pekte ut innvandrere som en gruppe som ikke kan bli svensker». Det var ren løgn, og  Landahl måtte beklage og rette på sitatet. Situasjonen førte til et krisemøte mellom SD og SVT lørdag formiddag. Der valgte kanalen å stå på sitt, og mener fortsatt at beslutningen om å ta avstand fra Åkessons uttalelser var riktig.

Sverigedemokraterna har defor besluttet at partiet vil boikotte SVT fram til etter valget er ferdig.

NRK og TV ville ha reagert annerledes

Dette ville vi aldri gjort, sier NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK. TV 2-sjef Olav T. Sandnes har samme syn:

Å stå for en slik uttalelse ville vært utenkelig for TV 2. Poenget med den frie debatten er nettopp at alle holdninger og meninger skal komme til uttrykk i det offentlige rom. Her mener jeg at SVT viser manglende forståelse for sitt oppdrag, sier han i følge NRK.

Gavepakke til SD

Marie Simonsen, venstreradikal kommentator i Dagbladet innrømmer i dag at dette er en gavepakke til Sverigedemokraterna.

Hilde Sandvik fra Broen.xyc uttaler også til Dagbladet at: «Irritasjon over SVTs hale til Åkessons uttalelse kan dytte flere av velgerne på vippen til å stemme SD» og sier videre at «dette tolkes som om SVT tar en politisk stilling. Når SVT tar avstand fra uttalelsen tar kringkasteren også et politisk standpunkt. De blir en del av etablissementet som SD-velgerne vil stemme bort. Man kan være helt uenig i SDs holdninger og forslag til løsninger, men det er en politisk debatt som SVT ikke bør være en part i.»

Landahl vrakes

Lørdag kveld melder Expressen at SVT har besluttet å bytte ut Eva Landahl. Hun har jobbet som ansvarlig redaktør for kanalens valgprogram fram til nå. Tidligere lørdag kveld meldte Expressen at Landahl har trykket «liker» på minst én Twitter-melding som er kritisk til SD.

SVT latterligjøres på Twitter

Ikke overraskende får SVT gjennomgå på Twitter.

ektenyheter