Dagbladet er som vanlig ute med falske nyheter. Denne gangen skriver Morten Strand at «FN ler åpenlyst av Trump.» Den beste måten å sjekke om dette stemmer er å høre på talen selv. Da han sa at han hadde fått til mer enn nesten noen annen president var det antydning til nervøs latter i salen, og da gjorde Trump en litt spøkefull vending ut av det og sier «so true» med et glimt i øyet hvorpå folk ler litt mer og så sier han jovialt «I didn’t expect a reaction like that, but that’s alright,» og da ler folk.

Men dersom du ser resten av talen vil du se at ingen ler av det han sier da. Trump holdt en flammende tale hvor han hadde motet til å si at sosialisme har forårsaket at Venezuela ligger i ruiner. Det var i det hele et av de sterkeste forsvarene for Vesten noensinne presentert av en amerikansk president i FN.

Vi legger til at han fikk stor applaus etter talen. Han er den første amerikanske presidenten på lenge som ikke legger seg paddeflat for diktatorer, og dét er kanskje en viktigere sak å nevne enn den lille spøken til å begynne med.

Legg merke til hvordan falske nyheter lages i mediene i dag. Det er rent faktamessig helt riktig at det var latter i noen sekunder til å begynne med i talen så Dagbladet kan med moralsk indignasjon si at de rapporterte riktig, men fanget dette inn essensen? Alle vet at man kan editere en historie slik at den totalt endrer mening, og det er på denne måten Dagbladet lyver. De fremhever og blåser opp trivielle ting samtidig som de klipper bort de sentrale delene.

 

 

ektenyheter