Foto: Illustrasjonsbilde, skjermdump NRK. Ikke tilknyttet saken.

Antirasistisk Senter tar avstand fra trusler mot Ekte Nyheter i en tråd på organisasjonens Facebook-side.

I forkant av konferansen vi arrangerte 27 mai i fjor valgte en skribent tilknyttet Antirasistisk Senter, Martin Knutsen, å publisere en trussel om å bruke stinkbomber laget av smørsyre mot konferansen, som fant sted i Eldorado Bokhandel.

Trusselen ble omtalt av blant annet Tv2, NRK og Utrop, men samtlige unnlot å omtale hvem som stod bak trusselen og koblingen til Antirasistisk Senter.

Les også: Skribent hos Antirasistisk Senter oppfordrer til smørsyre-angrep mot Eldorado Bokhandel og dekker deretter samme arrangement i artikkel.

I en tråd på Facebook hvor Antirasistisk Senter oppfordrer til å redusere ytringsfriheten skriver en leser «hva var kjernen i budskapet her da? Er ikke dette problematisk, og fra en av deres egne medarbeidere tilogmed?» Hvorpå Antirasistisk Senter svarer: «Nei, dette er ikke fra en av våre egne medarbeidere, og heller ikke et utsagn vi på noen måte støtter

Foto: Skjermdump fra Facebook

Vi setter pris på at Antirasistisk Senter nå tar avstand fra truslene, men stiller spørsmål ved hvorfor det tok dem over et år og tre måneder å adressere dette.

Martin Knutsen har også skrevet minst en artikkel for Antirasistisk Senter etter at trusselen ble fremmet så det er grunn til å stille spørsmål ved organisasjonens angivelige ikkevoldslinje.

Du kan lese hele tråden her:

"Å snakke med hat i munnen". Ny kronikk av Antirasistisk Senter, ved Sindre Bangstad, Rune Berglund Steen, Mari K. Linløkken og Shoaib Sultan.

Gepostet von Antirasistisk Senter am Freitag, 31. August 2018

ektenyheter